Támogatott tartalom

Egy antik óra lehetséges életútja

A régen élt úriemberek egyik ismertetőjegye volt a zsebóra. Számos filmben, de akár családi fényképen is láthatjuk, amint egy idősebb, jól öltözött úr vagy akár saját nagyapánk előhúzza az óráját, hogy megnézze, hány óra.

Az szintén előfordulhat, hogy valamelyik szerettünk úgy él emlékezetünkben, ahogyan a mindig viselt karórájára pillant. Mit tegyünk, ha megkapjuk, megörököljük vagy netán valahol a hagyatékban megtalálunk egy ilyen régi órát?

Viselni vagy fájó szívvel, de megválni tőle?

Először érdemes végiggondolnunk, hogy vajon mennyire illik hozzánk az adott antik óra, illetve hogy valóban használatban lesz-e. Mint egy értékes és különleges használati tárgy megérdemli, hogy ne egy fiókban porosodjon, hanem valaki rendszeresen viselje.

Megeshet, hogy maga a tárgy olyan emlékeket ébreszt bennünk, ami egyelőre fájdalommal jár, s ezért az antik óra inkább egy doboz mélyére kerül. Sajnos az is előfordulhat, hogy olyan helyzetbe kerülünk, hogy az érzelmi kötődés ellenére megválni kényszerülünk az értékes darabtól.

Ha úgy érezzük, hogy valaki másnál jobb helyen lenne, elgondolkozhatunk olyan szakemberek bevonásán, akik antik óra felvásárlással foglalkoznak.

Az antik óra kifejezés nem csak karórát vagy zsebórát takar

Az antik óra felvásárlással foglalkozó hozzáértők nem nem csak karórában vagy zsebórában gondolkoznak, ha meghallják az antik óra kifejezést. Számos más tárgy is megfordulhat a fejünkben, mint például az álló vagy falióra.

Természetesen fontos szempont, hogy az óra kiváló állapotban van-e, az előző tulajdonos vigyázott-e rá. Ezek az örök darabok gyakran nemzedékről nemzedékre szállnak, így igazi régiségeknek számíthatnak.

Ez utóbbi két kritérium jelentősen növelheti értéküket. Az se riasszon vissza minket, ha valamelyik darab túl különlegesnek látszik.

Egy antik óra új élete

Egy antik óra azzal, hogy másik tulajdonoshoz kerül, egy új életbe csöppen bele. Maga a felvásárlási folyamat nem bonyolult, ingyenes értékbecslés után szinte azonnal megvételre kerülhet az antik óra.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.