Támogatott tartalom

Egy megbízható könyvelő iroda a bérszámfejtés területén is tud segíteni

Bár a könyvelés és a bérszámfejtés sok esetben kéz a kézben járnak, sokan nem tudják, mi is a különbség a kettő között is mit is takarnak az egyes fogalmak. Lássuk, miről is szól pontosan mindez és miért jó, ha kéznél van egy megbízható könyvelő iroda!

Könyvelő iroda és bérszámfejtés?

Bizony, a könyvelés és a bérszámfejtés szorosan összefüggő területek. Az utóbbi olyan szakterület, amely számos különböző tevékenységet foglal magában, beleértve a kalkulációk készítését, a kapcsolattartást és a naprakészséget egyaránt.

Amellett ugyanis, hogy annak aki ezzel foglalkozik fontos feladatai vannak a fizetések illetékesekhez való eljuttatásában, a munkájának része a különböző pénzintézetekkel való kapcsolattartás, az alkalmazottak és egyéb jogviszonyban dolgozók nettó bérének kiszámítása, a járulékokkal való kalkulálás, de az ő körébe tartozik a szabadságok számontartása is.

Emellett elengedhetetlen, hogy aki bérszámfejtéssel foglalkozik, az aktuális információkat folyamatosan nyomon kövesse. Hiszen a nyugdíjjárulék, a társadalombiztosítás és az egészségbiztosítási járulékok területén például folyamatosan változhatnak a szabályok, amelyekkel mindenképpen tisztában kell lenni.

A megbízható bérszámfejtés aranyat ér!

könyvelő iroda

Számos olyan helyi vállalkozás létezik, ahol bizony dilemmát okoz a cég vezetői számára az, hogy miként oldják meg a bérszámfejtés elvégzését. Hiszen a tulajdonos vagy vezető idejéből csak igen ritka esetben telik erre, ráadásul jellemzően a megfelelő szakértelemmel sem rendelkeznek e téren, így pedig könnyű hibát véteni.

Így megoldásként egyrészt ott van az opció, hogy alkalmazottként lássa el valaki ezt a feladatot, viszont ez számos plusz kiadással jár, hiszen ki kell fizetni a szakember bérét, a hozzá tartozó járulékokat, de be kell fektetni egy könyvelőprogramba, állni kell a képzések költségét, ráadásul a szabadságolások idején helyettesítésről is gondoskodni kell.

Másrészt viszont ott a lehetőség arra, hogy egy olyan könyvelő iroda munkatársát bízza meg ezzel a feladattal, aki topon van a területen. Így egy előre leegyeztetett, fix összegért cserébe maradéktalanul el lesz látva az ezzel kapcsolatos összes feladat, így mindig nyugodt lehet még akkor is, ha esetleg ellenőrzésre kerül sor.

Mivel szakmabeliként tisztában vagyunk azzal, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a vállalkozása bizalmas adatait kire bízza rá, ezt a Helvetia Consulting Kft.- nél is szem előtt tartjuk és kiemelt figyelmet fordítunk az adatok védelmére. Nálunk biztos kezekben tudhatja cége ügyeit.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.