Támogatott tartalom

Egy új és különleges eszköz a horgászatban – az etetőhajók

A csapadékmentes időjárás különösen kedvez egy olyan hobbinak, amely eléggé megosztó az emberek körében, és ez pedig a horgászat. Vannak, akik egy percet sem bírnának ki csöndben és nyugodtan ülni, várni a kapásra, mások pedig akár egy egész napot elüldögélnek, ők az igazi horgászok, akik a kapás érdekében mindent megtesznek és a lehetőségekhez mérten az újdonságokat is kipróbálják.

A horgászok új kedvence, az etetőhajó

A horgászok hosszú idők óta próbálkoznak különféle csalikkal, hogy melyek azok az eszközök, ételek, amelyek hatására a közelükbe sereglenek a halak. A Gemini-Duo webáruház etetőhajó választéka egy különleges termékcsoport, amely új lehetőségek tárházát vonultatja fel a horgászok számára.

Az etetőhajó egy körülbelül fél méter hosszúságú mini hajó, amelynek egy vagy több rekeszébe csalikat, különféle halaknak szánt finomságokat lehet tenni.

A hajókat rádiós távirányítással tudják a horgászok működtetni, ami által olyan helyeket is el tudnak érni, ahová korábban nem jutottak el. A távirányítással megoldható, hogy mikor a hajó eljutott a kívánt helyre, akkor kinyitódjanak a rekeszei, és a csali a vízbe hullik.

Oldalkidobós vagy hátrakidobós etetőhajó?

Jelenleg ez a két fajta típus található meg a piacon, és gyakorlatilag csak annyi a különbség, hogy az oldalkidobós duplarekeszes, tehát mindkét oldalon található rajta egy-egy tároló. Az adott horgász maga tudja eldönteni, hogy attól függően, milyen terepre szeretné vinni a hajóját, melyiket tudja inkább kihasználni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az etetőhajók akkumulátorral működnek, de az akkumulátor nem része a csomagnak, azt külön kell megvenni, és szintén hozzá lehet jutni a Gemini-Duo webáruházban.

Az etetőhajók előnyei

A korábbi, hagyományos csalikihelyezéssel szemben számos előnnyel rendelkeznek az etetőhajók. A legfontosabb a pontosságuk, azaz, hogy célzottan, adott helyre ki lehet helyezni a csalikat.

A másik, hogy sokkal messzebb, a legnehezebben elérhető helyekre is el lehet küldeni a hajót. Így mód van arra is, hogy több különböző helyen juttassák bele a vízbe a csalikat, így megnő a kapás esélye.

Ezek az etetőhajók észrevétlenek, nem keltenek zajt, így nem fogják elriasztani a halakat, ahogy egyes horgászok vélik. A hajók 4G-vel és GPS funkcióval működnek, ezért a kor legmodernebb technológiájával üzemelnek.

Halradarok

Korunk egy másik vívmánya a halradar, amely segíti a halak pontos helymeghatározását és a víz alatti viszonyok feltérképezését. Mindezekkel időt és energiát takarít meg.

A halradar úgy működik, hogy ha halrajok mozognak az észlelési területen, amely a szonár hatótávolságán belül helyezkedik el, akkor a halak helye megjelenik a kézi halkeresőn. A halradar kiszámítja a halak pontos helyét a képernyő jobb oldali oszlopában.

Az etetőhajók és a halradarok használata növeli a horgászélményt, és új szintre emeli a horgászatot. Az etetőhajók változatos kínálata biztosítja, hogy minden horgász megtalálja a számára tökéletes modellt, legyen szó kezdő vagy profi horgászról.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.