Lakberendezés

Elektromos fűtőkábel: a jövő padlófűtése!

Az innovatív elektromos fűtőkábelek tökéletesen kiegészítik a már jól bevált padlófűtési rendszereket. Sőt, kifejezetten azokhoz lettek tervezve. Mondhatni bevált recept, garantált eredménnyel. Amellett, hogy hatékonyak, egyszerűen és kedvező áron telepíthetők. Nézzük, mi mindent is érdemes tudni a jövő padlófűtési megoldásáról. 

Hogyan működik a padlófűtés, és miért jó?

Napjainkban már egyre többen választanak padlófűtést. Nem véletlenül, hiszen energiatakarékos, láthatatlan és nem utolsósorban hatékony fűtési alternatíva.

Egyik legnagyobb előnye pedig az egyenletesség: a hőt nem egy helyről, hanem az egész padlón keresztül adja át, magas komfortérzetet biztosítva. Bekapcsolást követően rövid időn belül kellemes hőérzetet ad.

A rendszer alapját a gyors hőleadást szolgáltató elemek jelentik. Idetartozik az elektromos fűtőkábel is, amivel kialakítva a padlófűtés az egyik leginnovatívabb, hosszú távon leghatékonyabb alternatívát jelenti.

Bizonyos tévhitekről is lehet hallani, olvasni a padlófűtéssel kapcsolatban. Az egyik legfőbb indok ellene a szálló por, ami viszont technikailag sem állja meg a helyét: a sugárzásos fűtési rendszer ugyanis nem a levegőn, hanem a szilárd felületeken keresztül melegít.

elektromos fűtőkábel

Kép forrása: Dimat.hu

Elektromos fűtőkábel-technológia padlófűtéshez

Az elektromos fűtőkábel-technológia az ohmikus ellenállás jelenséggel működik. Ennek lényege, hogy a vezetékekben, kábelekben létrejövő feszültség hatására az elektronok mozgásából hő képződik.

Az új, modern és innovatív technológiáknak köszönhetően a fűtőkábelek már energiaveszteség nélkül működnek, 230V-os hálózati feszültség mellett.

A fűtőkábeleknek sok fajtája van különböző felhasználási területekre, de a legnépszerűbb, ami elsősorban beltéri elektromos padlófűtési rendszerekhez lett kifejlesztve.

Használatával a padlót folyamatosan, egyenletesen melegen lehet tartani, hőtároló padlófűtésként is lehet értelmezni, hiszen betonrétegbe kerül beágyazásra, ami sokáig tartja a hőt.

A fűtőkábel stabil szigetelésének köszönhetően nedvesedés, vagy csőtörés esetén sem kell aggódni, hogy érintésvédelmileg veszélyhelyzet alakul ki.

Napelemes rendszerrel is összeköthető, tovább javítva az összképet. Ezáltal nemcsak a zöld energiahasználatnak hódolunk, hanem évente akár a 10%-os megtérülés sem elképzelhetetlen. Aki még inkább kihasználná a modern technológiai lehetőségeket, okos vezérlést is választhat hozzá.

A jövő fűtése elektromos. A fűtőkábelek pedig összességében kiválthatják a hagyományos, vízcsöves padlófűtési megoldásokat. Előnyei közé tartozik többek között, hogy

  • Kedvező áron elérhető- alacsony beruházási költséggel alakítható ki komplett fűtési rendszer.
  • Biztonságos
  • Hatékony
  • Könnyen telepíthető.
  • Bármilyen burkolat tehető rá. Nem kell aggódni, ha a későbbiekben burkolatot szeretnénk váltani.
  • A megfelelő típus termosztát alkalmazásával optimalizált működés elérhető

Napjaink fűtőkábelei pedig akár már más területeken is bevethetőek. Alkalmas lehet például térkő alá, vagy betonba, csövek fagymentesítésére is. A felhasználásról és a fűtés tervezéséről azonban mindig érdemes szakemberek tanácsát kikérni.

A telepítés menete

A fűtőkábelek többféle kiszerelésben és méretben kaphatóak. A teljesítményt pedig a kábel sűrűségét tekintve lehet növelni, vagy csökkenteni. Az elektromos fűtőkábeles rendszerek megtervezése szintén szakember feladata, hiszen fel kell mérni az adott helyiség műszaki hátterét.

A Dimat Fűtéstechnika Kft. csapata az aljzat kialakítása során gyorsan, alacsony beruházási költségek mellett tud segíteni egy hosszú távú fűtési alternatíva kialakításában.

Lehetőség van teljesen új rendszer telepítésére, vagy meglévő technológia felokosítására is. Csapatunk a tervezéstől kezdve a beépítésig, kivitelezésig, és a hőszigetelés biztosításáig segít megtervezni, illetve beszerelni a komplett fűtési rendszert.

Képek forrása: Freepik.com; Dimat.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.