Támogatott tartalom

Értékes tapasztalatok a tanulók életében a diákmunka által

A nyári vakáció sok diáknak a lazításról, fesztiválokról és bulizásról szól. Viszont nagyon sokan vannak azok is, akik szeretnék hasznosan eltölteni a nyári időszakot, sőt akár a tanév során is szorgalmasan töltik szabadidejüket. A diákmunka rengeteg előnnyel jár, és ezalatt nem csak a saját jövedelmet értjük.

A felnőtté válás rögös útján komoly mérföldkő, amikor a tanuló megkapja első jövedelmét. Ha a diák elég időssé válik, hogy diákmunkát vállaljon, érdemes belevágni, ugyanis ezáltal értékes tapasztalatokkal gazdagodhat. A https://egerallas.hu/allasok/diakmunka linken számos diákmunka található.

A pénz értéke

Amikor a diák kézhez kapja az első jövedelmét, annak nem csak azért van jelentősége, mert ő maga kereste meg azt az összeget. Nem hiába ismert az a mondásunk, hogy a munka nemesít, hiszen a jellemre is nagyon jó hatással van, ha nem zsebpénzként kapja meg az összeget, hanem saját maga dolgozik meg érte verejtékes munkával.

Sok diákban ekkor tudatosul igazán, hogy pontosan mennyit kell dolgozni egy bizonyos összegért. Emellett felelősséget is tanul, hiszen csak akkor jár a fizetés, ha a munka lelkiismeretesen el van végezve.

Ha a diák szeretne valamit megvásárolni, van egy célja, akkor elképesztően értékes tapasztalat, hogy szép lassan, apránként összeszedi rá a pénzt. Ráadásul így nagyobb eséllyel tanul meg helyesen bánni a pénzzel, vagyis nem kell attól tartani, hogy elherdálja a megkeresett összeget.

Könnyebb elhelyezkedés pályakezdőként

A munkaadók számára sokkal vonzóbbak azok a pályakezdők, akik már a tanulmányaik alatt is dolgoztak, hiszen értékes tapasztalatokkal rendelkeznek és könnyebben felveszik a ritmust egy munkahelyen, mint azok, akik még életükben nem dolgoztak egyetlen órát sem.

Ráadásul sok munkahely, gyakorlati hely a diákként foglalkoztatott munkavállalókat szívesen átveszi saját állományába az iskola elvégzését követően. Ez a diák és a munkáltató szempontjából is nagyon előnyös.

A munka, tanulás és szabadidő közötti egyensúly

A munkáltatók tisztában vannak azzal, hogy a diákok legfőbb elfoglaltsága elsősorban a tanulás, így általában rugalmas munkaidőben foglalkoztatják a tanulókat. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a munka a tanulás rovására megy, vagy a diáknak nem lesz szabadideje. A diákmunka abból a szempontból is előnyös, hogy a fiatalkorú megtanulja beosztani az idejét.

Hivatalos szakmai gyakorlat leigazolása

A diákmunkát szervező munkaszövetkezetek akár a szakmai gyakorlatot is leigazolhatják. Ez a szakiskolákra is vonatkozik, vagyis mindenképp előnyös, ha a tanuló hasznosan tölti a szabadidejét, hiszen a tanulmányait is támogathatja. Másrészt az első munkahelyet is megalapozhatja az ember, ha jól végzi a munkáját.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.