Élet-Stílus

Esküvő kismamaként – ezekre figyelj a tökéletes napért!

Várandósan sem kell lemondanod életed nagy napjáról, de nem árt, ha néhány szempontot figyelembe veszel az esküvő szervezésekor és a kellékek beszerzésekor. A szokásosnál is fontosabb, hogy kényelmesen, nagyobb erőfeszítés nélkül élhesd meg életed legszebb napját, és az sem baj, ha az előkészületek közben megpróbálod csökkenteni a lehetséges stresszforrásokat.

Hoztunk néhány tippet, melyek betartásával kismamaként is garantáltan csodás és zökkentőmentes lehet az esküvőd – pont, ahogy megálmodtad!

Az esküvő időzítése

Az általános javaslat, hogy ha megteheted, saját közérzeted érdekében az esküvő dátumát a második trimeszterre időzítsd. Így remélhetőleg már túl leszel a rendszeres rosszulléteken, de még nem fáradsz el olyan gyorsan, mint a szülést megelőző hetekben.

A szervezési feladatok megosztása

Várandósság alatt hatványozottan igaz, hogy nem neked kell mindent elintézned! Amennyiben van rá lehetőségeteket, vegyétek igénybe egy profi esküvőszervező szolgáltatásait. Így biztosan marad időd a pihenésre és a nyugodt babavárásra is. Ha a ti kezetekben marad a szervezés, akkor is kérd bátran rokonok, barátok támogatását.

A ceremóniamester életmentő lehet

Akármilyen családias esküvőt is terveztek, semmiképpen ne a te válladon legyen a nap koordinálása! Ne feledd, hogy egy babával a pocakodban valószínűleg sokszor elfáradsz majd, ne a te gondod legyen a nagymama taxijának az intézése, vagy az elkeveredett vegán desszert felkutatása.

A ceremóniamester lehet egy bevállalósabb, talpraesettebb barát vagy kolléga is, aki ismer titeket és el tudja szórakoztatni a násznépet akkor is, ha neked éppen 10 perc pihenésre van szükséged.

Esküvői ruha kiválasztása

Mindegy, hányadik hónapban leszel a nagy napon, egy szép menyasszonyi ruha neked is jár! Mindössze arra kell figyelned a menyasszonyi ruha vásárlás előtt, hogy hastájékon kényelmes, bővülő fazonú ruhára essen a választásod, illetve ne nehezítsd meg a dolgod fűzőkkel, abroncsokkal.

Egy klasszikus, A-vonalú, letisztult menyasszonyi ruha például biztosan csodásan fog állni. További előny, ha a ruha könnyed, bőrbarát anyagból készül. Az esküvői ruhaszalon látogatásokkal pedig úgy tervezz, hogy növekvő pocakod miatt az esküvői ruha utolsó méretre igazítása csak az esküvő előtt pár nappal történjen meg!

Kényelmes menyasszonyi cipő

Még a nem várandós menyasszonyoknak is óriási kihívás az egész napot magassarkúban végigtipegni, pocakban pedig szinte lehetetlen. De szerencsére lapos talpú cipőkből is végtelen választék áll rendelkezésedre: egy gyönyörű alkalmi balerina mellett senki sem fogja hiányolni a tűsarkakat, de akár egy vagány tornacipőben is bátran kimondhatod az igent.

Szolidabb lagzi

Természetesen, ha bírod, neked sem kell lemondanod a táncról, illetve a vendégsereget sem kell megfosztani a bulizás lehetőségétől. De érdemes végiggondolni, hogy egy hagyományos lagzi elemei közül mi az, ami esetleg elhagyható, ami már valószínűleg nem esne jól neked? Jobb, ha meghagyod a lehetőséget arra, hogy csak annyit mozogj és aktívkodj, amennyi éppen jól esik!

Kismamabarát esküvői menü

Várandósság alatt tiltólistára kerül néhány hozzávaló, illetve előfordulhat, hogy terhességi cukorral küzdesz, ezért nagyon meg kell fontolnod, hogy mi kerül a tányérodra. Ez nem jelenti azt, hogy kenyéren és vízen kell élned a saját nagy napodon! Ha speciális étkezési igényeid vannak, kérd meg az éttermet, hogy találjanak ki neked egy testhezálló, de ínycsiklandó menüt. Az itallapra pedig kerüljön fel egy-két fancy alkoholmentes koktél is!

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.