Élet-Stílus

Ez a tökéletes sorrend karácsonyfa díszítése során

Újra itt a karácsony, ami magával hozza a karácsonyfa feldíszítését is hiszen ez az ünnep fő dísze. Kevés azoknak a száma, aki egyáltalán nem vásárol fenyőfát az ünnepre, hiszen legtöbb esetben ha egész fa nem is, legalább egy fenyőág kerül a lakásba karácsonykor.

Ebben a cikkben eláruljuk, honnan érdemes beszerezni az idei karácsonyfát és milyen sorrendben lehet hatékonyan díszíteni azt.

A tökéletes fenyőfa vásárlása

Karácsonyfának való fenyőt ha tehetjük, legjobb a termelőtől beszerezni, esetleg nagykereskedőtől vásárolni, egyrészt sokkal frissebb és nem utolsó sorban biztos, hogy olcsóbb is mintha a városban szereztük volna be.

És ugye nem mindegy, hogy mikor kezdi el lepotyogtatni a tűleveleit? A karácsonyfák forgalmazása nagykernél is történik, így tehát érdemes alaposan szétnézni és átgondolni, honnan szerezzük be az igazit.

Sokféle fafajtából lehet választani, többféle méretből, hogy mindenki a neki megfelelő karácsonyfát tudja feldíszíteni az ünnep előtt. Hiszen ma már nem csak a lucfenyőre van igény, vannak akik a különlegesebb fákat kedvelik.

De tudjuk-e hogyan kell tökéletesen sorrendben feldíszíteni?

Ebben szeretnénk segíteni a következő lépések bemutatásával.

1. lépés

Nagyon fontosak a fények a karácsonyfán, manapság már mindenki igyekszik valamilyen izzósort feltenni a fára, hiszen ezt a díszítő eszközt egyszer kell csak megvenni és ha szerencsénk van több évig is használhatjuk. Ezt kell először átnézni, még mielőtt a fára kerülve kiderül, hogy nem világít.
Feltenni a következőképpen érdemes, mindig alulról felfelé haladva, ügyelve arra, hogy ne csak az ágak végére, hanem a törzshöz közel is kerüljön  a fényforrásokból.

2. lépés

Ha az égők felkerültek következhetnek a hosszú girlandok, de ezeket az izzókkal ellentétesen fentről lefelé kezdjük el a fa ágaira helyezni. Lazán, úgy helyezzük el, hogy az ágakat ne húzza össze.

3. lépés

Aztán ha az első két lépés megvan, jöhetnek a díszek. Ezeknél is érdemes a nagyobb darabok elhelyezésével kezdeni.

Mindenkinek vannak kedvenc díszei, hiszen díszeket is egyszer-egyszer kell vásárolni, és hamar összegyűlik egy egész kis kollekció. Természetesen ahogy a fogyasztói társadalom késztetésére azért minden évben vásárolunk hozzá valamit, hiszen már ez is a divat részévé vált. Minden évben más szín az ajánlott.

Divat a horgolt karácsonyfa dísz, a hógömbös, az éppen aktuális mesemintás és a többi fajta. Érdemes ezekből a nagyobbakkal kezdeni a díszítést. Ugyancsak az izzókhoz hasonlóan jó ha a törzs környékére is akasztunk a díszekből. Azután a kisebb darabokkal töltsük ki a réseket, így egy egész kompakt fát kapunk.

A látványos összkép miatt érdemes betartani ezeket a lépéseket. Van aki még szaloncukrot is akaszt a karácsonyfára, amit ha lehet jó akasztóval felrakni, mert így könnyen fel lehet tenni oda ahol a legjobban mutat. Bár a szaloncukorral történő díszítés ma már nem divat, van aki nem tart lépést a divattal.

Összegezve: A tökéletes karácsonyfa kiválasztása, valamint annak feldíszítése némi körültekintést igényel, a végeredmény azonban varázslatos lehet.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.