Háztartás

Ezek a szerszámok mindig legyenek kéznél

A barkácsolás igazán hasznos tevékenység, de időről időre szükség van szerelésre, fúrásra, faragásra. Ilyenkor hívhatunk szakembert, de számolni kell azzal, hogy hosszú lesz a várakozási idő, mert manapság nehéz ráérő szakit találni. Ráadásul az sem biztos, hogy elvállalja a munkát, ha apróságról van szó. Érdemes ezért otthon tartani egy szerszámkészletet, ami mindig kéznél van.

Oldjuk meg házilag: alapvető szerszámok otthonra

Sosem lehet tudni, mi romlik el, és mit kell megjavítani éppen. Ha bútort rendelünk, felújítunk, szintén érdemes házilag összerakni azt az asztalt, szekrényt vagy komódot. Persze ennél nehezebb feladatok is felmerülhetnek, de a megfelelő eszközök birtokában mi magunk rakhatunk össze szinte bármit a háztartásban.

Ezzel sok pénzt is spórolhatunk, hiszen már egy bútor összeszerelése sem olcsó mulatság, ha a kiszállítót bízzuk meg vele.

Kéziszerszámok és hasznos eszközök

Egy csavarhúzó, vagy kalapács olyan szerszám, amely minden otthonban jól jöhet és talán nem is igényel különösebb magyarázatot, hogy miért van így. Érdemes továbbá mérőszalagot is tartani otthon, hogy a hosszúságokkal és szélességekkel is tisztában legyünk.

Ha képet rakunk a falra, vagy fúrni szeretnénk, egy vízmérték nélkül szintén bajban lehetünk. A dobozok szétszedéséhez, vágáshoz, vagy éppen tapétázáskor a tapétavágó kés, másnéven sniccer lesz nagyon hasznos eszköz. Bosszantó továbbá, ha rosszul ütjük be a szöget, ki kell szedni a helyéről: ilyenkor egy fogóval oldhatjuk meg gyorsan a bajt.

Ha családi házban élünk, egy fűrésznek, ásónak, vagy ágaprítónak is nagy hasznát vehetjük. Egy WD-40 például szinte mindig jól jön: kerti szerszámok tisztításához, karbantartási feladatokhoz, vagy egyszerű házimunkákhoz egyaránt használhatjuk. Csavarozáshoz, fúráshoz pedig több típus közül is választhatunk.

Akkus ütvecsavarozó

Ha minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk csavarozni, akkor egy akkus ütvecsavarozónál aligha találunk jobb megoldást. Egy ilyen szerszám jól mozgatja meg a csavarokat, a hagyományos csavarozógéppel szemben sokkal nagyobb nyomatékkal bír, ami a lazításhoz és szorításhoz is hasznos.

Az akkus ütvecsavarozó komolyabb házi munkákhoz (pl. tető javítása),és akár professzionális feladatokhoz is alkalmas, multifunkciós eszköz.

akkus ütvecsavarozó

Kép forrása: Zákány Szerszámház

Fúrógép

Időről időre nem ússzuk meg a fúrást sem. Ilyenkor sokféle gondolat cikázik az ember fejében: milyen felületeken mivel dolgozzunk, vagy éppen hogyan ne haragítsuk magunkra a szomszédokat. Egyszerűbb munkákhoz, csavarbehajtásra, falazatok fúrásához egy ütvefúró is elegendő lehet.

Ez a szerszám továbbá fém, tégla, ytong, és kő megmunkálására is alkalmas. Beton, vagy keményebb felületekhez viszont inkább egy fúrókalapácsot érdemes használni, ami összességében egy komplexebb eszköz az ütvefúrónál (pl. vésési funkcióval is bír).

Honnan szerezzük be a szerszámokat?

Egy alapvető szerszámkészletet minden háztartásba érdemes beszerezni. A megbízhatóság azonban mindennél fontosabb. A Zákány Szerszámház széles kínálatában az egyszerű kéziszerszámoktól kezdve a profi eszközökig lehet válogatni.

A szerszámbolt oldalán részletes leírások olvashatók a termékekről, a rendeléssel kapcsolatban pedig kollégáinktól is lehet kérdezni.

Képek forrása: Freepik.com; Zákány Szerszámház

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.