Élet-Stílus

Ezek az idei tavaszi esküvő trendek

A tavasz szimbolikusan az újrakezdés, a szerelem, és persze az esküvők időszaka. Ebben az évszakban az élénk, színes virágok és a természet ébredése ihletik a divatot, a trendeket, így a menyasszonyokat és a vőlegényeket is az esküvőszervezés során. Milyen trendek hatnak idén a tavaszi esküvőkre? Mutatjuk!

Romantikus és természetes stílus

A tavaszi esküvők tökéletesek lehetnek a természetes, romantikus hangulat kialakításához, például egy vidám, zöld mezőn, vagy egy csodás kastélykertben. A természetes hangulatot vidéki és városi, kültéri és beltéri helyszínen is könnyű megteremteni, ha szép virágokat és természetes anyagokat használunk a díszítéshez.

A tavaszi esküvő trendek terén idén is számos lehetőség áll rendelkezésre. 2023-ban a romantikus és természetes vonal mellett előtérbe kerül a bohém stílus is, aminek középpontjában a lazaság, a szabadság és az önkifejezés áll. Ezen kívül sok menyasszony és vőlegény fogja választani az eklektikus stílust, amelyben a különböző stílusok és hatások ötvöződnek, a pár egyedi igényeinek és ízlésének megfelelően.

A tavaszi időszakban sok helyszín általában még nem teljesen zsúfolt, így könnyebben találhatsz megfelelő lokációt az esküvődre. Választhatsz például olyan helyszínt, ahol a természet is része az esküvőnek, mint például egy park vagy egy kert. A tavaszi esküvőkre jellemzően divat a szabadtéri fotózás is, ami lehetővé teszi a természet szépségeinek bemutatását a képeken.

A romantikus és hagyományosnak számító rózsák mellett a tavaszi esküvőkön gyakran láthatunk orgonát, liliomot, jácintot és más, szezonális virágokat is a menyasszonyi csokorban és a dekorációban egyaránt.

A szezonális és helyi ételekre és italokra is érdemes gondolni egy tavaszi esküvő szervezése során. Ebben az időszakban sok friss, tavaszi zöldség és gyümölcs áll rendelkezésre, így érdemes olyan ételeket választani, amelyekben szerepelnek ezek az ízek. Választhatsz például zöldséges salátákat, friss zöldségeket és gyümölcsöket, vagy tavaszi zöldségekkel töltött ételeket.

Végül, de nem utolsósorban, idén egyre népszerűbbek lesznek az újrafelhasználható és környezetbarát megoldások is. A menyasszonyok és vőlegények egyre inkább odafigyelnek a környezetükre és szeretnének minél kevesebb szemetet termelni az esküvőjükön. Ennek érdekében sok pár választ például újrafelhasználható dekorációt, környezetbarát anyagokat vagy köszönőajándékot.

Kiegészítők a tökéletes hangulathoz

Az alkalomhoz illő dekoráció, és persze a tökéletes ruha mellett a menyasszonyi kiegészítők segítenek a tökéletes esküvői hangulat megteremtésében.

A menyasszonyi csokor a menyasszony esküvői ruhájának fontos része, és segít az összhang megteremtésében. A tavaszi időszakban számos virág éledezni kezd, így könnyen találhatunk olyan virágokat, amelyek tökéletesek a csokorba. Választhatunk például rózsát, liliomot, peóniát, szegfűt vagy hortenziát.

Az esküvői ékszerek, mint például egy nyaklánc vagy fülbevaló, segítenek kiemelni a menyasszony esküvői ruháját és stílusát. A hagyományos köves vagy gyöngyös darabok mellett ilyenkor szóba jöhetnek a virágos, akár élő virágból készült ékszerek is.

Szintén fontos eleme az ara megjelenésének a menyasszonyi hajdísz. Nem csak a ruhát és az ékszereket egészíti ki, az alkalmi frizurát is kihangsúlyozza a nagy napon. Az egyéb kiegészítők, mint például egy öv, cipőklipsz vagy kesztyű, szintén segítenek a tökéletes hangulat elérésében.

Nagyon fontos része az esküvői öltözéknek a menyasszonyi cipő is. Tavaszi menyasszonyok nyugodtan választhatnak színes, mintás, akár virágos lábbelit is, a stílusukhoz és a viselt ruhához illeszkedve. Az aktuális trendeken túl fontos, hogy a menyasszonyi cipőnek meg kell felelnie a menyasszony ízlésének is.

Ha az ara nem szeret magas sarkú cipőt viselni, nem érdemes erőltetni, mert az csak zavaró lesz számára az esküvőn. Fontos, hogy a menyasszony komfortosan érezze magát az esküvőn, és ennek érdekében a cipő is megfelelő kell, hogy legyen.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.