Lakásfelújítás

Ezeket a tetőablakokat érdemes megnézni

Elektromos tetőablak

Ha építkezel, vagy tetőablak cserére készülsz, érdemes alaposan tájékozódni az elérhető árak mellett arról is, hogy milyen újdonságokat választhatsz. Megmutatjuk a leghasznosabb innovációkat a tetőablakok piacán, amiről érdemes tudni.

Az alapvető információkkal általában tisztában vagyunk, mikor tetőablak választékot nézegetünk. Két vagy három rétegű üvegezéssel elérhető, fa vagy műanyag? Ezeken az alapokon túl azonban vannak olyan innovatív megoldások, amik minimális felárral már elérhetőek és sokat tudnak az otthonunk kényelméhez tenni.

Az újépítésű házak, lakások esetében egyre több helyen okosotthon rendszert alakítanak ki, ami elsőre talán túlzásnak tűnik, mégis olyan szolgáltatásokat nyújt, ami ma már megfizethető és sokat segít. Az elektromos tetőablak is ide tartozik.

Ezeket a tetőablakokat gombnyomással, vagy a lakás okosotthon rendszerén keresztül akár telefonról is lehet vezérelni, így magasra beépített tetőablakokat is könnyedén nyithatunk, ha szellőztetésre van szükség.

Az okosotthon rendszerbe kötött tetőablak távolról is kezelhető, így már érkezésre friss levegő lehet az otthonunkban, de a páraérzékelő segítségével az ablak akár automatikusan is becsukódik, így örökre megszűnik a nyitva hagyott tetőablak miatti beázás.

Tetősíkon kívülre nyíló ablak

tetőablak

Kép forrása: Dreamstime.com

Néhány éve már elérhető a piacon a felső oldalán a tetősíkon teljesen kívülre nyitható tetőtéri ablak is. Ez megmenthet minket a laktérbe lógó tetőablak lefejelésének veszélyétől és egyben zavartalan panorámát kínál akkor is, ha a tetőablak nyitva van.

Ezek az ablakok is elérhetőek elektromos kivitelben és fokozatmentesen nyithatóak, így akár résnyire nyitnánk, hogy szellőztessünk, akár kitárnánk a tetőablakot, hogy a panorámában gyönyörködjünk, tökéletesen működnek.

Tetőablak árnyékoló rendszerek

A harmadik praktikus és rendkívül hasznos tippünk a tetőablak árnyékolók felszerelése. Itt sokféle kivitelből válogathatunk, lehet kültéri hővédő roló vagy redőny, de akár a tetőablakra belülre szerelhető fényzáró roló is.

Mindegyik óriási segítséget nyújt a nyári forróságban, emellett a kültéri rendszerek a téli hidegben, esőben, jégesőben is hatalmas szolgálatot tehetnek. Zajvédelem szempontjából sem elhanyagolható a jelenlétük. Ezek a rendszerek is elérhetőek elektromos változatban, így tökéletes kényelemben élvezhetjük a védelmüket.

Érdemes azonban előre gondolkodni és már a tetőablak megrendelésekor igényelni az árnyékolórendszert is. Sok tetőablak fajtához gyártanak olyan termékeket, amik akár utólag is felszerelhetőek, a legjobban mégis azok a rendszerek működnek, amik már eleve beépítésre kerülnek a tetőablakkal együtt.

Képek forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.