Támogatott tartalom

Festéssel a stressz ellen? Igen!

A stresszkezelés napjainkban kulcsfontosságú feladat. Mindenkinek. Vélhetően persze akad egy-két kivétel, akik a feszültséget hírből sem ismerik. Ám a többségnek a mindennapi hajtással együtt járó idegeskedés megnehezítheti az életét.

Orvosilag bizonyított tény, hogy a stressz lelki, majd fizikai betegségek kialakulásához vezethet. Magyarul a kezelésével érdemes foglalkozni, nap, mint nap. Na, de hogy jön ide a festés? Azonnal kiderül!

Az alkotás pihentet, nyugtat és szórakoztat!

Mindegy alapvetően, hogy milyen alkotófolyamatról beszélünk, a kreativitás, a képzelőerő használata kisimítja az elfáradt és felborzolt idegeket. Igen ám, de mi van akkor, ha a kézügyesség, mint olyan hiányzik a repertoárból? Semmi vész! A festés számok szerint a tökéletes megoldás! Azon egyszerű oknál fogva, hogy a rendszer alkalmazása pofonegyszerű. Úgyhogy ecseteket a kézbe, jöjjön a számozás!

A vásznat kitöltő grafikában számok helyezkednek el, és ez nem a véletlen műve. Ahogy az sem Fortuna játéka, hogy a festékeket rejtő tégelyek is számokkal jelöltek. A feladat egyszerű, nagyszerű és szórakoztató: az azonos számok összepárosításával kezdődhet a móka.

Ahol a vásznon felbukkan az egyes, oda az egyes számú szín való. Ahol a kettes mutatja az irányt, oda a kettes árnyalat kenhető. És így tovább. Annyira könnyed az egész folyamat, hogy különösebb koncentrációt nem igényel. Ez a festés nem a görcsölésről, a fókuszálásról szól, hanem épp ellenkezőleg.

A megnyugtató mozdulatok teret-helyet biztosítanak arra, hogy az idegek végre kiengedjenek, hogy a passzív pihenés helyébe az aktív lazítás lépjen. Aminek a végén ráadásul a látványos végeredmény is borítékolható. Hiszen az egyértelmű rendszer egyúttal a pazar alkotás záloga.

festés

Kép forrása: Tefestetted.hu

Na, de mi kerüljön a vászonra? Ez kardinális kérdés. Akkor is, ha a cél a stressz csökkentése, és akkor is, ha amúgy lakásdekorációvá alakul át a megfestett műremek. Szóval olyan fotóval érdemes előrukkolni, aminek a láttán előjönnek a jó érzések.

Egy kedves családi kép, vagy a házi kedvenc egy hőn szeretett portréja, esetleg egy nyugalmat, békét árasztó természetfotó egyformán tökéletesek. Mindenkinek más az, ami ideális, de az érzések mindenkor megbízható útmutatók.

Falra mászás helyett jöhet a képfelrakás?

Ha már az idegek lecsillapodtak, ha a nyugodtság teljes, és ha a kép is elkészült akkor következhet a gyönyörködés, az örömködés meg persze a keretezés. Vagy? Vagy ha a festés számok szerint kerettel a választás, akkor a készre pingált remekmű azonnal falra tehető. Mindenféle intézkedés, rohangálás, kereteztetés és egyéb kényelmetlenség nélkül.

Ráadásul az ügyintézés nem egyszer komoly idő- és energiabefektetést feltételez, ami pláne monoton hétköznapokon nem feltétlenül fér bele a menetrendbe. Meg különben is. Miért ne válhatna teljessé a kép a legelső pillanattól kezdve?

A csúcsminőségű fakeret azon túl, hogy stabilitást, biztonságos közeget és látványos jelenlétet biztosít, hosszú élettartamot is borítékol. Szóval több szempontból is megéri erre a variációra voksolni.

Ugyan a külső nem minden, de ha a lakásdekorálás is releváns cél, akkor mégis sokat nyom a latba a végső megjelenés milyensége. Ha az egyensúly, a harmónia, a szépség tapintható és persze szemmel látható, akkor a siker nem kérdéses.

Ami az egészben a legjobb, hogy ez az öröm, a beteljesítő boldogság, a lelkesedés tüzelte alkotási láz, egyúttal a hiánytalan kiteljesedés már az első másodperctől fogva garantált, nem szenvedhetnek csorbát. Erre pont a rendszer egyszerűsége, egyúttal nagyszerűsége a biztosíték és a bizonyíték.

Kockázattal abszolút nem jár együtt ez a vállalkozás, viszont előnyökkel annál inkább. Testi és lelki szinten egyaránt. A lakás megszépüléséről nem is szólva.

Festés közben a kreativitás is fejlődik?

Természetesen! Még akkor is, ha a számozás egyfajta térképnek is tekinthető. A képzelet így is dolgozik. A festés számok szerint gyerekeknek dióhéjban éppen ezért ajánlható. Az ő korukban a kreativitás és fantázia fejlesztése prioritást élvez.

Hiszen ekkor alakulnak ki azok a készségek, képességek, amik a későbbiekben “arany tartalékként” szolgálhatnak. Sőt. Meg is alapozhatják a jövőbeni továbbhaladás irányát.

festés

Kép forrása: Tefestetted.hu

Ám ami a legnyomósabb érv az az élmény. Az élmény, aminek az értéke felbecsülhetetlen. A festéssel kézhez kapott ajándék értékét nem sok minden múlhatja felül. Ami végül emlékké válhat, s ezért aztán újra és újra erőt adhat. A gyerekek ösztönösen szeretnek alkotni.

Kevés bennük a kétely, a kétség. Vagyis örömmel nyúlnak az ecset után, és boldogan állnak a vászon előtt, a részleteiben kibontakozó képet figyelve. Ha ráadásként ez a nem mindennapi folyamat családi programmá léphet elő, akkor a felszabadultság, a boldogság, a vég nélküli öröm garantálható.

Mert az együttlétnél nincsen értékesebb ajándék! Az pedig csak hab a tortán, hogy mindezt egy valódi alkotás foglalhatja keretbe.

Képek forrása: Tefestetted.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.