Lakberendezés

Függő lámpa, a kompakt és esztétikus világítási megoldás

A házak belső tereinek meghatározó elemei a különböző lámpák. Ezek nem csak funkciójukat tekintve fontosak, de önmagukban is képesek lehetnek esztétikai élményt nyújtani. A piacon sok különböző típus érhető el, így szinte biztosan találunk nekünk tetsző megoldást.

Fénnyel vagy anélkül

Az, hogy kinek mit jelent egy esztétikus lakótér, illetve mire van szükség a maximális komforthoz, alapvetően teljesen szubjektív. Szinte mindenki máshogy képzeli el az ideális szobát, más bútorok, kiegészítők, elrendezés és még sorolhatnánk.

Bizonyos eszközök azonban olyannyira nélkülözhetetlenek, hogy szinte biztosan mindenki listáján szerepelnek. Ide tartoznak a lámpák és különböző világítótestek is, melyek képesek egységesíteni a formát és a funkciót.

A természetes mellett ugyanis a mesterséges fény jelenléte is fontos, hiszen naplemente után is szükség van rá. Legyen az akár hangulatfény, akár valamilyen funkcionális világítási megoldás, az elérhető lámpák kínálata meglehetősen nagy.

A tudatos tervezés ebben az esetben is fontos, de az gyakorlatilag készpénznek vehető, hogy néhány függő lámpa bekerül majd a kosárba. Ezek ugyanis szinte bármilyen beltérhez jól alkalmazhatók.

Függesztett látvány

függő lámpa

A függő lámpa avagy függeszték lámpa nevéből is sejthető, hogy egy jellemzően plafonra szerelt, de legalábbis a magasból lelógatott kivitelű világítótestről van szó.

Ez lényegében az egyik leggyakoribb lámpatípus, hiszen bármelyik helyiségben jól alkalmazható, nagy valószínűséggel mind funkcióját, mind esztétikai szerepét betölti majd. A függő lámpa adott esetben akár nagyobb belmagassággal rendelkező helyiségekben is jó megoldás lehet.

A függő lámpa kínálatban számos különböző modell található, melyek a legkülönbözőbb stílusokban nyújtanak alternatívát a világítási megoldásokra. A modern füzérszerű lámpáktól az egyszerűbb, csillárra emlékeztető hagyományosabb opciókig gyakorlatilag minden megtalálható a forgalmazók kínálatában.

Ebből fakadóan a lámpák is egyszerűen integrálhatók a szobák stílusába, akár akkor is, ha minden helyiség kicsit mást képvisel e tekintetben.

Műszaki megoldások

A függő lámpa tehát lényegében univerzális megoldást jelent, mely minden helyiségben jól alkalmazható. A típus egyik nagy előnye, hogy önmagában is képes dísztárgyként, esztétikus kiegészítőként szolgálni. A világításról pedig akkor még nem is beszéltünk.

A korszerű világítástechnikai megoldásoknak és különböző izzóknak köszönhetően ez a része is abszolút testre szabható. A függesztett lámpa lényegében egy burok, melybe variálható izzókat telepíthetünk.

A kombinációkat tekintve a lehetőségeink szinte végtelenek, ám mindenképpen érdemes azokat az izzókat keresni, melyeket a forgalmazó az adott lámpatípushoz ajánl. Adott esetben akár a világítástervezésre is érdemes időt és pénzt fordítani, így szinte biztos, hogy minden függő lámpa megtalálja a legoptimálisabb helyét a lakásokban.

A fény fontos tényező, így érdemes tudatosan és körültekintően eljárni vele kapcsolatban is.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.