Lakásfelújítás

Fűtőkábel vagy fűtőszőnyeg? Ez a különbség!

Manapság bő kínálat található a különféle elektromos fűtési megoldásokból. Nem kell attól tartanunk még a ház felújítása során sem, hogy ne pótolhatnánk később egy helyiség fűtését például. A fűtőkábel és a fűtőszőnyeg is a legmodernebb lehetőségek közé tartozik, de vajon melyik mikor alkalmas és mire?

Fűtőkábel – hogy ne fagyjon a talaj

fűtőkábel direkt arra lett tervezve, hogy a betonba ágyazva melegen tartsa a járófelületet. Ma már könnyedén kiválthatjuk vele a hagyományos cirkó alapú padlófűtést is. Kifejezetten olyan helyekre ajánlott, ahol szeretnénk a beton burkolatot melegebbé tenni.

Például egy vasbeton konstrukció esetén pedig ez egyáltalán nem is rossz ötlet, hiszen a vasbeton még fagyosabbá válhat, mint a szimpla betonalap. Ennek köszönhetően az év bármely napján járhatunk akár papucs nélkül is otthon, hiszen a padlófűtésnek köszönhetően biztosan nem fog fázni lábunk!

A fűtőkábel használható a kocsibeállóhoz is – kiiktatva annak eljegesedését, vagy a beton alapú fűtetlen garázshoz, ahol egyszerűen csak nem szeretnénk fagyos légkört telente. Ezen kívül remekül használhatóak a télikertek esetén, ahol különösen fontos a talaj fagypont felett tartása a növények miatt.

Fűtőszőnyeg – bármikor és bárhol használható

fűtőszőnyeg az egyik legmodernebb innovációnak számít, ami ráadásul rendkívül könnyen telepíthető. Egy nagyon vékony anyagot képzeljünk el, amire a fűtőszálakat erősítettek és egy rugalmas szőnyegszerű anyagot alakítottak ki általa.

Ez a szőnyeg annyira vékony, hogy közvetlen a járófelület alá is lerakható a járólap csemperagasztójába süllyesztve, vagy a laminált padló alá. Ezért nem kell hozzá felbontanunk a betonréteget, ha padlófűtést szeretnénk. Ezen kívül a vékonysága és a rugalmassága miatt a falakra is tehetjük, de akár önmagában is használhatjuk, mint egy fűtőpanelt, amennyiben beágyazzuk például egy falra akasztható dekorelembe.

A fűtőszőnyeg kiváló anyag arra, ha fel szeretnénk újítani a házunkat, vagy a gázfűtést szeretnénk kiváltani elektromos fűtésre. Gyorsan és könnyedén lerakható és szükség esetén felbontható.

Kép forrása: Adobe Stock

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.