Támogatott tartalom

Hallásvédelem úszás alatt is

Az úszás az egyik legjobb sportág, ha az egész testünket meg akarjuk mozgatni. Bár nem mindenki van oda az úszómedencében megélt monotonitásért, mindenesetre a mérleg nyelve bizonyosan a pozitív mellékhatások irányába dől el.

Az úszás egyhangúságát felfoghatjuk akár egyfajta meditatív tevékenységnek is, így máris megláthatjuk a jó oldalát. Elmerülhetünk a gondolatainkban, sőt mivel közben mozgásban vagyunk, könnyebben találhatunk megoldást a minket foglalkoztató problémákra.

Sokan esküsznek az úszás jótékony következményeire, ugyanakkor másokat visszatart a néha kellemetlenül hideg víz vagy egy fülgyulladás lehetősége.

Mire jó a füldugó?

A füldugó úszáshoz kifejezetten hasznos lehet. Egyfelől remekül védi fülünk egészségét, másfelől kiszűri a nem kívánatos zajokat. Példának okáért, ha a meditatív állapotot próbáljuk elérni, tanácsos mindazokat az erősebb alapzajokat kiszűrni, amelyek megzavarhatják ezt a nyugodt lelkiállapotot.

Ugyanakkor a beszédet, például az úszásoktató utasításait jól halljuk. A füldugónak tökéletesen kell illeszkednie a fülünkhöz, így tudja ellátni azt a feladatát, hogy megfelelően zárjon és védjen, azaz ne kerülhessen víz a fülünkbe. Ennek egyéb pozitív hozadéka is lehet, például jelentős javulást hozhat a fülzúgás problémájára.

Az aktív sport szerelmeseinek is kiváló választás

A jó minőségű füldugó nem csak úszás során alkalmazható, hanem három méter mélyig búvárkodás és sznorkelezés esetén is. Legyen szó medencében úszásról vagy tengeri fürdőzésről, szörfözésről, kiváló megoldás lehet a hallásvédelemre.

Csökkentheti a szülők aggodalmát, ha a gyermekük fogékony a fülgyulladásra, s mivel számos óvodában és iskolában kötelező az úszásoktatás, könnyebb a megelőzés, mint a kezelés. A választáskor vegyük figyelembe a kialakítást és készítésére használt technológiát. Fontos, hogy komoly laboratóriumokban tesztelt terméket vásároljunk.

A megfelelően kiválasztott füldugó tehát kiváló megoldás arra, hogy senkinek ne kelljen lemondania a vízi kikapcsolódásokról, hanem megfelelő hallásvédelemmel a problémák könnyen elkerülhetőek.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.