Élet-Stílus

Hangszerek, amiket egyszer mindenkinek ki kell próbálnia!

Nagyon sok örömet okozhat az, ha valamely hangszer használatát elsajátítjuk, hiszen zenélés közben gyönyörű hangokat keltünk életre. A zene fegyelemre tanít, emellett erősíti a koordinációt és a végrehajtási képességet, valamint segít a kreativitásunk és érzelmeink kifejezésében.

Mindezek mellett a stresszkezelésben is jótékony hatással bír. Milyen hangszereket érdemes kipróbálnod, ha Te is zenélni szeretnél?

Miért jó a dobolás?

A dob, így az elektromos dob talán az egyik legcsodálatosabb hangszer, hiszen hangzása ritmusban gazdag. Ennek köszönhetően szinte minden hangszer a dobokból meríti a ritmust, így egy zenekarban ez az egyik legfontosabb hangszer. Ha azonban megtanulnál játszani ezen az ütőhangszeren, nagyon fontos a fokozatosság. Mindig az egyszerűbb ritmusokkal érdemes kezdeni és csak később áttérni a nehezebbekre.

A dob amellett, hogy kedvenc zenéink alapja, az egészségünkre is jótékony hatással van. Mára már több tanulmány is kimutatta, hogy a dobolás fokozza a hangulatot és segít az általános jó közérzet fenntartásában.

A dobolás így segít enyhíteni a depressziónkat, hiszen a negatív érzéseket könnyen a kellemes érzésekkel helyettesíti. Emellett pedig edzésnek is betudható, hiszen a dobok ütögetése nem a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, így akárcsak a sportolás, endorfint szabadít fel.

Dobolásnál a kezünket és a lábunkat egyaránt használjuk, így miközben jól érezzük magunkat, kalóriákat égetünk el. A dob használata közben szinte repül az idő, és sokkal kellemesebb így fogyni, mint egy nehéz kondizással vagy futással.

Mindezek mellett pedig talán sokan nem is tudják, de a dobolás csökkenti a vérnyomást, ezzel javítva egészségünket.

Miért jó akusztikus gitáron játszani?

Az akusztikus gitár talán a világon az egyik legtöbbet használt hangszer. A gitározást nagyon könnyű elsajátítani, ezért ez a hangszer kifejezetten kezdőknek ajánlott, így akár gyermekek kezébe is bátran adható. Többféle méretben és stílusban is meg lehet vásárolni, így minden tanuló a saját igényeinek megfelelő akusztikus gitárt vásárolhatja meg.

Gitározni szólóban és más hangszert kiegészítve zenekarban is lehet. Az akusztikus gitár hatalmas előnye épp ezért az, hogy nem csak bárhol lehet vele játszani, de bármilyen körülmények között is. Nincsen szükség erősítőre, pedálra vagy egyéb kábelekre, csak a gitárra.

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.