Háztartás

Három kütyü, amivel mindig tiszta és rendezett lehet a lakásod

Takarítani általában sokan nem szeretnek, ezért mindig a lehető legegyszerűbb módszert keresik a ház tisztán tartására. Ez érthető is, hiszen a takarítás néha órákat is elvesz a napunkból, ami nagy háznál kifejezetten hátrányos lehet. A modern technológia viszont ebben is segítségünkre van. Az alábbiakban három olyan modern kütyüt mutatunk be, amit érdemes megvásárolni.

Robotporszívók

robotporszívók jó pár éve még közel sem érték meg annyira az árukat, mint manapság. Amikor elindult a robotporszívó őrület, akkor még a technológia eléggé kezdetlegesnek számított, a valamire való modellek pedig szinte megfizethetetlenek voltak.

A mai robotporszívók azonban tökéletesen működnek, és hatékony segítőink lehetnek a lakás tisztán tartásában. Programozhatóak arra, hogy hetente mennyi időközönként járják körbe a helyiséget, önállóan töltik és tisztítják magukat, valamint „látják” az útvonalat is.

Vagyis képesek saját térképet alkotni, ami által garantáltan bejárják az egész területet. Ráadásul sokkal erősebbek és professzionálisabbak, mint a régi darabok. Ezen kívül ma már olyan robotporszívó is kapható, ami egyben felmos, és még a hosszú szálú szőnyegekben sem akad fel.

Ha nincs kedvünk állandóan arra figyelni, hogy mikor esedékes a porszívózás, na meg a seprés, akkor a robotporszívó tökéletes választás lesz a probléma megoldására.

Segítségével nem lesz gondunk arra, hogy tisztán tartsuk a legjobban koszolódó területeket: például a nappalit. Ezen kívül a gazdiknak is hatalmas segítség arra, hogy a házikedvenceik után rendszeresen takarítva legyen.

Légtisztító

Meglepő lehet, de a légtisztító igenis fontos nemcsak a levegőminőség javítása miatt, de a takarítás szempontjából is. Ennek oka, hogy a por például a bútorokra szálló por formájában rakódik.

Ezért ha légszűrős levegőtisztítót használunk, jóval kevesebb szálló por lesz a levegőben is, amitől természetesen a bútorok és a tárgyaink sem fognak erősen porosodni. A legjobb, ha olyan légtisztítót választunk, amely megszűri a mikroszemcséket és a pollent is. Szinte azonnal érezni fogjuk a levegőben beállt pozitív változást.

Ráadásul ezek a kis okos kütyük a szmogos levegőt is átszűrik. Vagyis ha olyan helyen lakunk, ahol igencsak szmogos lehet a kinti levegő, már csak emiatt is érdemes beszereznünk egy légtisztítót. Allergiásoknak pedig egyenesen kötelező, ha nem szeretnének az otthonukban is egész nap tüsszögni.

Ma már igazán profi okos kütyüket kaphatunk a kategóriában megfizethető árakon. Ezek már applikációval vezérelhető, szinte teljesen hangtalan készülékek, amelyek rendkívül hatékonyan tökéletes minőségűvé varázsolják az otthonunk levegőjét.

Gőztisztító

A gőztisztító, azaz gőzborotva nem új keletű találmány. Régóta tudjuk, hogy a forró gőznél kevés hatékony fertőtlenítő és tisztítószer létezik. Ráadásul teljesen vegyszermentes, és nagyon gazdaságos. A profi, akár akkumulátorral is használható gőztisztítókkal gyerekjáték a takarítás.

Nem csak a baktériumokat és vírusokat – például a koronavírust – pusztítja el, de rendkívül hatékony a makacs szennyeződésekre is. Egyszerűen csak végig kell menni vele a koszos részeken, akár a konyhabútorról vagy a nappaliról legyen szó.

Ezen kívül nagy előnye, hogy a nehezen hozzáférhető sarkokból is szó szerint kifújja a piszkot, ami igen nagy áldás olyan helyeken, ahol egyébként hajlongani kéne. A gőztisztítóval ugyanis nem kell. Hosszított feje segítségével egyszerűen és kényelmesen tudjuk makulátlanul tisztává varázsolni az otthonunkat és még a bútorainkat, szöveteinket is.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.