Támogatott tartalom

Hasznos és praktikus: éjjeli lámpa otthonra

Egy éjjeli lámpa olyan kellék otthonra, amelynek köszönhetően balesetmentesen közlekedhetünk éjszakánként a lakásban, a fürdőszobában, esetleg a konyhában. Nem ébresztjük fel a többi családtagot, mégis látjuk, hogy merre kell menni, ha sürgős dolgunk lenne alvás közben. Lássuk, hogy miért hasznos és praktikus egy ilyen kiegészítő!

Miért érdemes éjjeli lámpát beszerezni?

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy éjszaka felébredt arra, hogy nagyon szomjas, esetleg mosdóba kell menni. Mivel a szobában ezek nem megoldhatóak, így muszáj onnan kimenni, és vagy a fürdőszobába, vagy a konyhába venni az irányt. Ezt persze szeretnénk úgy kivitelezni, hogy közben senki sem ébred fel, nincs se zaj, se hatalmas fényáradat.

Az Elektrikstore.hu hangulatvilágításainak köszönhetően végre nem kell tapogatózva haladni a másik helyiségbe, hiszen nem bocsátanak ki magukból túl erős fényt, azonban mégis segítenek abban, hogy eltaláljunk a szobából a fürdőbe, közben pedig ne essünk el.

Bármelyik területen hasznos lehet, azonban általában ott érdemes tartani belőle, ahol alszunk, és ahol esetleg előfordulhat, hogy ki kell menni az éjszaka folyamán. Ez a folyosó, a fürdőszoba, esetleg a konyha. Kézenfekvő tehát, hogy ezekben a terekben tartsunk belőle legalább egyet.

Praktikus megoldás továbbá a vendégszobába is tenni egy modellt, hiszen egy idegen még nehezebben talál el a sötétben egy ismeretlen helyen. Ha éppen látogatónk van, akkor külön segítség lehet, hogy nem kell a vak sötétben tapogatózni.

Éjjeli lámpa a gyerekszobába

A másik helyszín, ahol sokszor találkozni ilyen típusú világítással, az a gyerekszoba. Egy lurkó életében az alvás fontos, sokszor azonban nagy bonyodalmakat okoz.

Sok bölcsis, ovis, esetleg iskolás alszik fény mellett, hiszen fél éjszaka. A sötétség beköszönte félelmetes lehet egy gyerek számára, főként akkor, ha külön szobában alszik, így hasznos megoldást jelenthet egy ilyen hangulatvilágítás.

Éppen ezért javasolt legalább egyet betenni a szobába nekik, így nem ég egész éjszaka a nagy villany. A kellemes és lágy fény ráadásul segít neki abban, hogy könnyebben elaludjon, nyugalmat és biztonságot ad a számára.

Energiatakarékos megoldás

A másik érv, ami az éjjeli lámpa mellett szól, hogy ezeket energiatakarékos fényforrásokkal használhatunk. Amikor újat vásárolunk, akkor mindig igyekszünk költséghatékonyságra törekedni, így érdemes LED-es változatot alkalmazni, így sokat spórolhatunk a villanyszámlán.

A LED képes elegendő fénymennyiséget kibocsátani magából, miközben alig fogyaszt áramot. Működése szempontjából nem dobja meg a költségeket, komoly összeget takaríthatunk meg úgy, hogy közben kényelmesen élhetjük a mindennapjainkat. Nagy előnyük továbbá, hogy sokkal tovább bírják, hiszen hosszabb az élettartamuk, így nem szükséges túl gyakran cserélni őket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.