Lakberendezés

Hogyan alakítsuk ki az előszobát?

Az előszobát illetően sokan gondban vannak. Egyrészt, ha sok cipőt kell tárolnunk, akkor kérdés, hogy milyen szekrényt éri meg választanunk? Másrészt nem árt, ha az előszoba tényleg szép, de praktikus is egyben. Hogyan válasszunk jól és megfelelően bútorokat?

Mérjük fel, mennyi helyre lesz szükségünk!

Amennyiben épp cipőtartót keresünk az előszobába, akkor mindenképp úgy válasszunk, hogy tényleg minden cipőnk elférjen benne. Ne csak azért legyen cipőtartónk, hogy beleférjen pár lábbeli, hanem gondoljunk arra, hogy a téli és a nyári cipőket is tárolnunk kell valahol. Ezért nagyjából számoljuk össze, hogy mekkora tárolóhelyre lesz szükség, és milyen stílusú cipőtárolók közül érdemes választanunk. Ez ugyanis többféle lehet: lábon álló, falra szerelhető vagy szekrénybe rakott is.

Hagyjunk kényelmesen helyet a leöltözésnek is

A második hiba, amit sokan elkövetnek, hogy alig hagynak helyet a kényelmes öltözködésnek. Márpedig télen ennek igencsak nagy jelentősége van, hiszen a téli kabátot és a sáros lábbeliket is valahová le kell rakni. Ezért kalkuláljuk bele, hogy hányan fogják használni az előszobát, illetve hogy az előszobafalak esetében mennyi akasztó és polc kerüljön.

A polc szintén fontos eleme az előszobának, hiszen kalapot, esernyőt és egyéb kiegészítőket kell ott tárolnunk. Ne hagyjuk a véletlenre ezek tárolását, spóroljunk teret egy jól használható polcrendszer kialakításával.

Dizájn – szép és könnyen takarítható egyben

Az előszobánál különösen fontos, hogy könnyen takarítható legyen. Télen behordhatjuk a sarat és ott vesszük le a koszosabb cipőinket is, ezért nem árt, ha szabadon hagyjuk a padlót és inkább mindent szekrényekbe rendezünk.

A szépségét is ebben az esetben az előszoba letisztultsága adja, ami praktikusan segíti a takarítást, és minimalista megjelenésével elegáns éke lehet otthonunknak. Ezért amikor bútort választunk, mindenképp megéri a modern kialakítású szekrények közül nézelődnünk.

Ezeket a bútorokat ugyanúgy beilleszthetjük a lakásunk stílusába, hiszen már számtalanféle irányzat bútorai közül tudunk választani.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Procreators

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.