Lakberendezés

Hogyan kell berendezni egy coaching üléstermet?

A coachok egyik legfőbb kihívása, hogy olyan stílusos berendezési technikákat használjanak, amely lehetővé teszi, hogy a kliens igazán jól érezze magát a beszélgetés közben.

Tény és való, hogy a legtöbb ember eltérő ízléssel rendelkezik, viszont meg lehet találni azokat az általános praktikákat és technikákat, melyek rendkívül hasznosak lehetnek abban az esetben, ha szeretnénk maximális elégedettséget nyújtani a klienseinknek.

Mégis mit tehetünk? Magazinunk legújabb cikke következik.

A kék és zöld színek a leggyakoribbak

A kék és zöld színek a leggyakoribbak mind közül. Ezek azok, melyeket a legtöbben preferálnak – az egyik a természet színe, a másik a megértésé és bizalomé. A piros színt mindenképp próbáljuk meg elkerülni, ugyanis az agressziót sugároz – de az unalmas fehér, narancs, sárga ugyanúgy rossz választásnak minősülnek.

Érdemes lehet valamilyen dísznövényt is elhelyezni a helyiségben

A növényzet nagyon sokat dob az egész hangulatiságán. Valamilyen páfrány vagy műfikusz – ez az, ami igazán kell! Számos terapeuta számolt már be arról, hogy mennyire sokat dobott a hangulatiságon az, hogy egy jó növényt helyeztek a sarokba. Persze, az is rendkívül fontos, hogy ne legyen túlságosan figyelemfelkeltő, hiszen így az ügyfél figyelme is rossz irányba kalandozhat el.

Lehetőség szerint legyen hosszúkás a helyiség

Mindig legyen olyan szobánk, amely hosszúkás elrendezésű – hiszen, két egymással szembeni szék itt fog tudni könnyedén elférni. Íróasztalra nem lesz szükségünk, sem pedig egyéb kellemetlenséget okozó tárgyakra.

A helyiség és környék mindig legyen kellően nyugodt

Nagyon sokan azért panaszkodnak, mert túlságosan is zajos és hangos a környék – gyakran vannak bulik, kicsapongások, ez pedig alapvetően kínossá teheti az egészet. Nagyon fontos abba belegondolni, hogy az emberek itt igazi megértésre vágynak – ennek köszönhetően a helyiség megválasztása is kiemelten fontos lehet. Érdemes többször is arra járni, a hónap különböző szakaszaiban, hogy felmérjük a terepet coachként.

A coach legyen maximálisan felkészült – hiszen ez alapvető elvárás

Hiába minden igyekezet – ha a szakember fejében nincs rend, nincs tisztában a megfelelő eszközök, technikák használatával. Ezért is kiemelten fontos, hogy mindig fektessünk elegendő hangsúlyt arra, hogy képezzük magunkat, tanuljunk, és jobbá váljunk az élet összes lehetséges területén. Ebben a szakmában a személyes példamutatás is rendkívül fontos a szakmai tudás mellett.

Legyen elegendő hely a szemléltető eszközök bemutatására is

Mindig legyen elegendő  hely a szemléltető eszközök bemutatására is – ez ugyanis nagyon sokat tud segíteni abban, hogy ténylegesen értéket tudjunk adni a másiknak a közös munka során. Rendkívül fontos a térelrendezés – ugyanis ez adja az egész hatás és effektus alapját.

Ne kapkodjuk el!

Ne kapkodjuk el a terembérlést sem, hiszen hosszú időre fogunk döntést hozni. Nagyon rosszul járhatunk abban az esetben, ha hirtelen, és meggondolatlanul döntünk – érdemes lehet akár mások véleményét is kikérni egy adott témát illetően, vagy adott pillanatban.

A cikket írta – küldte: CoachingEgyetem.hu

Kép forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.