Lakberendezés

Hogyan kell összeszerelni egy bútort?

A bútorszerelés mindig is feladta a leckét a bútorvásárlás után. Ennek az az oka, hogy nehéz precízen, pontosan, hatékonyan elvégezni a szerelési munkát. Sokszor lehet szükség külső segítségre – hiszen, más talán gyorsabban, hatékonyabban, igényesebben el tudja végezni ezt a feladatot.

Mire kell kiemelten odafigyelni?

Több olyan dolog is van, amire nagyon oda kell figyelnünk, amennyiben magunk szeretnénk összeszerelni a megvásárolt bútordarabot. Nagyon fontos, hogy ezekhez tartsuk is magunkat – hiszen, egy megvásárolt bútordarab jelentős értéket képvisel, különösen akkor, ha az vadonatúj.

Az alkatrészek nem sérülhetnek meg

Az alkatrészek soha, semmilyen körülmények között nem sérülhetnek meg. Amennyiben egy csavar deformálódik, könnyen elképzelhető, hogy a bútort össze sem fogjuk tudni szerelni a végén. De semelyik része sérülhet meg a teljes szettnek, nem csupán a csavarok – a háttámla, illesztési elemek, alátétek épsége egyformán fontos.

Az illesztések legyenek pontosak

Nagyon fontos, hogy pontosak legyenek az illesztések, hiszen ennek hiányában biztosra vehető, hogy a bútorelem használat során sérülni fog vagy szét fog esni. A használati idő akkor lesz hosszú, ha tényleg pontosan illesztjük össze az alkatrészeket a használati utasítás szerint.

Egyetlen alkatrész sem kallódhat el

Nem történhet olyan, hogy egy alkatrész elkallódik valahová. Nagyon fontos, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy minden egyes bútorelem meg legyen, hiszen semmi nem veszhet el. Érdemes lehet talán mindegyiket külön helyre tenni, jól látható, sima, egyenletes felületen, ahol semmi nem eshet be egy repedésbe vagy gurulhat el a sarokba.

Miért érdemes bútorszerelőt megbízni a munkával?

keress bútorszerelőt

Keress bútorszerelőt / Kép forrása: Pxhere.com

Egy bútorszerelő mindig tisztában lesz azzal, hogy pontosan hogyan kell szakszerűen összeszerelni az adott bútorelemet. Akár használati útmutató nélkül is elboldogul egy kiváló, remek szakember, aki gyakorlott a munkavégzés terén.

Így kereshetsz magadnak bútorszerelőt

Nagyon fontos, hogy jó és megbízható szakembert találj, amennyiben munkavégzésre kerülne sor. Hogyan találhatsz magadnak jó szakembert? Sok szakinak nincs is saját weboldala – mi lehet a megoldás? Érdemes lehet egy szakember kereső alkalmazást megnézni.

Remek szakembereket találhatunk értékelésekkel együtt a SzakiWeb pesti bútorszerelő listájában. Az értékeléseknek köszönhetően ráadásul biztos, hogy nem fogunk szélhámosokkal összefutni.

Mennyibe kerül a bútorszerelői munka?

Nem kell horror árakra gondolni. Általában 10-20.000 Ft-ért összeszerelnek nekünk egy bútort, a mesterember számára az a legfontosabb, hogy rövid időn belül, szakszerűen, megfizethető áron dolgozzon, hiszen így fogják őt visszahívni másodjára is a házhoz.

Fontos, hogy kövessük az utasításokat, melyek a szerelési útmutatóban találhatók

Nagyon fontos, hogy mindig próbáljuk meg pontosan követni a szerelési útmutatóban foglaltakat, hiszen itt pontosan elmagyarázzák, hogy hogyan kell összeszerelni a bútort, milyen sorrendben kell egymás mellé illeszteni a darabokat. Az útmutató teljes betartása garantálja a hibátlan szerelési munkát és a sérülésmentes végső kivitelt.

Megéri-e saját kezűleg csinálni?

Megpróbálhatjuk, viszont ez nekünk fog időbe kerülni, a hibázás lehetősége pedig viszonylag magas, akár kárt is tehetünk a darabban. Ezért fontos, hogy megfelelő szakembert bízzunk meg a munkával, amennyiben nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban.

Milyen szerszámokra lesz szükség a munkához?

Sokszor felmerülő kérdés szokott lenni, hogy mégis milyen szerszámokra lesz szükség a sikeres munkához. A csavarhúzó és villáskulcs megléte elengedhetetlen, de jó eséllyel szükség lesz még egyéb szerszámokra is, ha egy picit bonyolultabb felépítésű darabról lenne szó.

Számít-e a bútor márkája bármit is?

Természetesen igen, hiszen vannak jobb és rosszabb márkák – elsősorban mégis az adott bútor típusa és fajtája számít. Az IKEA például kiváló minőséget képvisel, de a VIVRE és XXXLutz is ismert a kiváló, kíméletlen minőségéről. A kereskedőt érdemes ellenőrizni különféle források alapján, mielőtt vásárolni szeretnénk.

Összefoglalás

Nagyon fontos, hogy megfelelő hangsúlyt fektessünk arra, hogy a bútorainkat összeszereljük, összeszereltessük. Ez azért is elengedhetetlen, mert a termékek nagy része könnyen sérül, elég egy rossz mozdulat, és annak szélén karcolások fognak megjelenni. Mindig próbáljunk meg arra gondolni, hogy mennyit veszíthetünk azon, ha valaki szakszerűtlenül fogja a munkát elvégezni.

Képek forrása: Pxhere.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.