Élet-Stílus

Hogyan óvhatjuk meg az egészségünket utazás közben?

Az utazás minden pillanata igazi kincs, ami azonban kizárólag akkor élvezhető, ha nemcsak szellemileg és lelkileg adottak az optimális feltételek, hanem fizikailag is. Ha az ember leharcoltan, idegesen száll repülőre, és indul neki a kikapcsolódásnak, az önmagában gond.

Ám ha ehhez egyéb tünetek is társulnak, akkor ez végképp ellehetetlenítheti a tényleges relaxálást, élményszerzést. De mi az, aminek a közbenjárásával mindez megelőzhető?

A ráhangolódás nem divatos, de praktikus!

Az első jó tanács, amit tényleg érdemes megfogadni, bár mondani sokkal egyszerűbb, mint megvalósítani. Ráhangolódás, rákészülés. A repülőjegy megvásárlása ugyan már egy kétségtelenül határozott lépés a cél elérése felé, de még mindig nem a ráhangolódás a téma.

Ehhez elengedhetetlen letenni a terheket kicsit, és ellazulni – így jobban kiélvezhető majd egy repülőjegy Budapest–Barcelona között. Bizony ezen a ponton kezdődnek a problémák, mert valahogy úgy néz ki, manapság ezt a legnehezebb megélni és megcselekedni. Pedig hasznos, ha függetlenül az utazás céljától, az viszonylagos nyugalomban veheti kezdetét.

hogyan óvhatjuk meg az egészségünket utazás közben

Kép forrása: Envato Elements

Nagyon praktikus ötlet, ha egy kis mini erősítőkészlet is lapul a bepakolt holmik között. Teljesen természetes kiegészítőkkel is nagyszerűen roborálható a szervezet, ha úgy tűnne, valamilyen vírus betámadni készül. Ezen túl külön célszerű az úti cél ilyen jellegű körülményeiről érdeklődni.

Kevesen tudják például, hogy Törökországban a vízivással csínján kell bánni, és már létezik is konkrétan olyan gyógyszer, ami a felmerülő hasi panaszokra kiváló orvosság. De ez csak egy az amúgy útközben tapasztalható különlegességek közül.

A harmadik, már-már bagatellnek ható tipp, ami általában aranyat ér, hogy legyen váltás ruha, és legyen mindig eggyel vékonyabb vagy vastagabb is a pakkban, mint amit az időjárás megkíván.

Így mind a vacogást, mind a szétizzadást el lehet kerülni, ezáltal a megfázás esélye is minimálisra csökkenthető. Mondjuk Londonba esernyő, esőkabát és vízhatlan cipő nélkül eleve rossz ötlet elindulni.

Megéri egészségbiztosítást kötni?

hogyan óvhatjuk meg az egészségünket utazás közben

Kép forrása: Envato Elements

repülőjegy beszerzése kapcsán az egyik legalapvetőbb dilemma, hogy érdemes-e egészségbiztosítást kötni?! Sokan ezen a tételen kívánnak spórolni. Nyilván ez mindenkinél személyes elhatározás, de az tény, hogy tutira menni mindig a legbiztosabb taktika.

Mindegy, hogy ez mekkora kiadást követel, alapjáraton az egészségnél nincsen értékesebb, és ha bármi történik útközben, elég egy rossz mozdulat, akkor a biztosításnak hála az ellátás nem ütközhet akadályokba.

Természetesen az ember eredendően nem azzal kapcsolatban sző terveket, hogy mit fog csinálni idegenben a kórházban, ha épp eltörte, vagy csak kificamította a lábát. Nem is ildomos erre ráfeszülni, de mint biztonságot adó háttér, a biztosítás támaszként szolgálhat.

Váltsd valóra az álmod – látogasd meg New Yorkot! A távolság sokszor kifogás, ha útszervezés a téma. Mert bármi történhet útközben, és különben is sokat kell ülni a repülőn. Ez tény, de az álmok azért vannak, hogy végül valóra váljanak. Gyakori, sokakat érintő vágy New York megismerése.

Ugyanakkor sokan tartanak mindattól, amit fentebb leírtunk. A jó hír az, hogy biztosítással és a fenti tippek megfogadásával minden körülmény adott a nagy utazáshoz. A félelmeket elegendő egyszer legyőzni, utána már nem okozhatnak problémát, és fennakadást.

A repülőközlekedésnél pedig bizonyítottan nem létezik biztonságosabb a világon, összehasonlíthatatlanul megbízhatóbb, mint mondjuk a vezetés, de még a tömegközlekedés biztonsági szintje sem közelíti meg azt, amit a repülés borítékol.

A legjobb tehát önmagunk útjából félreállni, és nemes egyszerűséggel az álmok álmodása helyett a megvalósításukra koncentrálni.

Képek forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.