Lakberendezés

Hogyan rendezzük el a folyosót, hogy az ne csak egy sötét hely legyen a lakásban?

Nem könnyű berendezni egy kis és keskeny folyosót. Könnyen válhat sötét és zsúfolt hellyé, amely nem túl hívogató. De még egy kis előszobával is lehet játszani, és tele lehet tenni fénnyel. Hogyan kell csinálni? Nézzük meg!

A lakások folyosói és folyosói gyakran nagyon kicsik, és alig fér el bennük egy szekrény, egy kis cipőtartó és egy ruhásszekrény. Ne felejtsük el, hogy ezek a terek az otthona kapuját jelentik, ezért nem szabad csak úgy legyinteni a berendezésükre. Adunk néhány tippet, hogyan könnyítheti meg az előszoba berendezését.

Világos színeket válasszon

Fesse világos színűre az előszobát és az előszobát, és válasszon hozzájuk világos színű bútorokat. Az olyan világos színek, mint a fehér, a bézs vagy a világosszürke, vizuálisan nagyobbá teszik a teret. De nem kell félnie a színektől sem, csak válasszon inkább pasztellszíneket, és ne vigye túlzásba.

Tükrök mindenütt?

tükör nagyszerű választás kis helyiségekbe. A tükröződés nemcsak vizuálisan teszi nagyobbá a helyiséget, hanem több fényt is visszatükrözi. Ráadásul mindig ellenőrizheti, hogy néz ki mielőtt elmegy otthonról.

A tükrök leggyakoribb elhelyezése a szekrényajtón van, de ha nincs ilyen lehetősége, próbáljon meg egy nagyobb területet találni a falon. Egy kisebb tükröt a cipőtartó fölé vagy a ruhásszekrény mellé is akaszthat.

Inkább a magas szekrényt részesítsük előnyben

Hogy nincs sok helyünk a lakásban, milyen szekrényt válasszunk az előszobába? A kis és keskeny terek megérdemlik a beépített szekrényt. De hogy a lehető legjobban kihasználjuk a helyet, válasszunk egy mennyezetig érő magasszekrényt.

Mérjük meg a szekrényhez szükséges minimális mélységet is – ehhez például használjon egy télikabátot, amelyet a legszélesebb részénél fogason lógva mér meg.

Ezután tervezze meg az előszobai szekrényt a mért méreteknek megfelelően, ne aggódjon amiatt, hogy keskeny lesz, ebben az esetben előnyös lesz az előszobának, és így is kényelmesen tárolhatja a ruháit és cipőit a szekrényben.

Ne feledkezzen meg a világításról

Az előszoba világítása ugyanilyen fontos, és semmiképpen sem szabad alábecsülni. Egy keskeny folyosón jól jár a spotlámpákkal, amelyeket különböző szögben lehet beállítani, hogy minden sarkot megvilágítsanak. Csak akkor válasszon függő világítást, ha magas a mennyezete, különben vizuálisan kisebbé teszi a teret, és a függő lámpák kissé praktikátlanok is lehetnek.

Vásároljon megfelelő akasztót

A megfelelő ruhatár elengedhetetlen egy kis és keskeny előszobában. Kerülje a kerek vagy a térbe benyúló fogasokat, és helyette válasszon falra szerelhető fogasokat.

Praktikusak a több polccal és gyakran ülőhellyel ellátott cipőtartó szettek is. Egy ilyen bútor ideális egy kis előszobába. Vigyázzon azonban, hogy ne tűnjön túl masszívnak egy kis helyiségben, és keressen minimalista kialakítású darabot.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: RossHelen

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.