Támogatott tartalom

Hogyan rendezzünk be egy boho stílusú nappalit?

A boho az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb belsőépítészeti stílus. Szabadság és természetesség jellemzi. Különféle stílusok kombinációja – hippi, vintage, sőt bizonyos tekintetben még glamour is. A neve is innen ered, a bohémből, ami a művészi környezetet jelenti.

Arra következtethetünk tehát, hogy a boho stílus a változatosság igazi olvasztótégelye. Van azonban néhány jellegzetes tulajdonsága, amelyeket érdemes szem előtt tartani, ha boho stílusban rendeznénk be a nappalinkat. Milyen kiegészítők illenek egy ilyen belső térhez?

Természetesség és földszínek

A boho stílust lédús színek jellemzik, de ezek általában természetes színekre utalnak. A narancs, a barna és a zöld minden lehetséges árnyalatai elfogadhatók. A boho stílus szereti a… sötét színeket is! Ezért az ilyen belső terekben gyakran látni merész színekkel festett falakat, mint például a palackzöld, amely egészen egyedi hangulattal rendelkezik.

Amikor bohó stílusban rendezünk be nappalit, érdemes figyelmet fordítani nemcsak a falak színére, hanem az ajtóra is. Ezeknek is természetes, hangulatos színűnek kell lenniük. Ha a csere nem megoldható, használhatunk ajtómatricákat, amik képesek új karaktert adni nekik.

Boho stílusú kiegészítők – milyet válasszunk?

A nappali berendezése boho stílusban nem csak a színek, hanem kiegészítők is. Természetesnek is kell lenniük. A fa, az élő növények és a kötélből készült díszek például a nagyon népszerű makramé vagy a fű, valamint az olyan anyagok, mint a vászon, mind szívesen látottak.

A boho stílus távol áll a minimalizmustól, de nem is lehet túl zsúfolt. Érdemes odafigyelni, hogy milyen dekorációkat választunk, mert a kevesebb néha több. Mindenképpen érdemes érdekes textíliákat – párnákat, akrilképek  függönyöket –, de megfelelő grafikákat, valamint dekorációkat is beszerezni, például ethno stílusút.

Mi nem illik a boho stílushoz?

Sokkal egyszerűbb azt felsorolni, hogy mit kell kerülni a boho berendezésben, mivel – mint művészeti stílus – meglehetősen toleráns, és sokféle témája van. Mindenképpen kerülje azonban a magasfényű árnyalatokat, amelyek – bár jellemzőek a glamour stílusra – túlságosan hűvösek a boho berendezéshez.

A boho stílus nem nyers, így a fém és a tégla sem gyakori eleme, ellentétben az ipari enteriőrökkel. Ezenkívül a műanyagok biztosan nem lehetnek dominánsak a boho stílusban, hiszen távol áll a természetességtől. A boho elrendezés lényege, hogy kellemes, természetes és otthonos legyen!

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.