Támogatott tartalom

Hogyan találhat szép képeket

Sok kezdő blogger használja a Google képkeresőjét. Az így talált fényképekre azonban szinte mindig korlátozó szerzői jogi rendelkezések vonatkoznak.

A korlátozó szerzői jogi törvények alternatívájaként létrehozott Creative Commons lehetővé teszi a szerzők és alkotók (képek, animációk, zenék és egyebek) számára, hogy terjesztésre és további felhasználásra engedélyezzék műveiket.

Tehát hogyan néznek ki ezek a Creative Commons licencek, és milyen típusú engedélyt adnak azoknak, akik szeretnének újrafelhasználni vagy újra közzétenni egy licencelt képet?

Creative Commons licencek

Ha úgy dönt, hogy Creative Commons licenccel rendelkező képet használ a blogjában, feltétlenül ellenőrizze a licenc feltételeit. A legtöbb képen csak az eredeti szerzőhöz kell rendelni a művet, de egyes licencek további korlátozásokat is tartalmaznak.

Elismerés

Ez a Creative Commons licenc biztosítja a legtöbb lehetőséget a megosztásra és újra közzétételre. A licenc értelmében Ön újraterjesztheti, módosíthatja és továbbfejlesztheti az eredeti művet mindaddig, amíg a művet a kép eredeti szerzőjének tulajdonítja (a cikkben lejjebb megtudhatja, hogyan kell megfelelően hozzárendelni a képeket a megfelelő szerzőhöz).

Ügyeljen arra is, hogy ne sugallja azt, hogy az eredeti szerző bármilyen módon jóváhagyta Önt a tétel használatával.

Share Alike

A ShareAlike licenc alapján Ön újra terjesztheti, módosíthatja és építheti az eredeti adathordozót mindaddig, amíg azt az eredeti szerzőnek tulajdonítja, és ugyanazon licenc alatt teszi közzé – más szóval a ShareAlike licenc alatt.

A kép nem helyezhető el az eredeti szerző által meghatározottaktól eltérő vagy szigorúbb felhasználási feltételek alá.

Nincsenek származékok

A NoDerivs licenc a „No Derivative Works” rövidítése. A jelen Creative Commons licenc értelmében csak a mű pontos másolatai használhatók és oszthatók meg, a mű származékos vagy módosított változatai azonban nem.

Más szóval, ez a licenc nem módosítja, nem keveri át vagy építi tovább az eredeti adathordozót.

Nem kereskedelmi

A nem kereskedelmi licenc lehetővé teszi az eredeti adathordozó módosítását és építését, de az nem terjeszthető kereskedelmi célokra.

Üzleti bloggerek: Ügyeljen erre az engedélyre. Bár a blogok önmagukban nem jelentenek bevételi forrást, támogathatnak és ügyfeleket generálhatnak egy bevételt termelő vállalkozás számára. Ezért a legjobb, ha elkerüli a jelen licenc hatálya alá tartozó médiát, ha céges blogon publikál, hacsak a média szerzője másként nem rendelkezik.

Nem kereskedelmi – Oszd meg LIKE

Ez a hibrid licenc egyszerre tartalmazza a Non-Commercial és ShareAlike licenc szabályait. Az ilyen típusú Creative Commons-képek újrafelhasználásakor újraterjesztheti, módosíthatja és építheti az eredeti adathordozót mindaddig, amíg az nem kereskedelmi célt szolgál, a médiát az eredeti szerzőnek tulajdonítja, és a képet újra közzéteszi ugyanazon a címen. nem kereskedelmi- ShareAlike -licenc, mint az eredeti.

Nem kereskedelmi – Származékos termékek nélkül

A NonCommercial-NoDerivas a legkorlátozóbb licenc, amelyet a művész a munkáihoz használhat. A jelen licenc értelmében nem módosíthatja, remixelheti vagy építheti az eredeti művet, illetve nem teheti közzé kereskedelmi célból.

Ha egyedi képeket keres, próbálja ki a Megapixl weboldalt!

Kép forrása: Dreamstime.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.