Lakberendezés

Hogyan tegyük kutyabaráttá az otthonunkat

Gyermekkori álmodat szeretnéd valóra váltani, vagy szeretnél egy társat a hosszabb sétákhoz? Akkor valószínűleg azon gondolkodsz, hogy befogadsz egy kutyát. Egy négylábú barát azonban bizonyos felelősségekkel jár, amelyekről előre érdemes tudnod.

kutya

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Anton Watman

Az emberekhez hasonlóan a kutyáknak is állandó helyre van szükségük a lakásban. Helyet igényelnek alváshoz, evéshez vagy játékhoz. Ha tehát kutyát szándékozol beszerezni, ezeket a dolgokat előzetesen gondold át. Ellenkező esetben a kutya több gondot fog okozni, mint örömet. Ha házban laksz, akkor természetesen a kertet is tedd kutyabaráttá.

Ha kiskutyát kívánsz, gondolnod kell arra, hogy ez kezdetben nem lesz könnyű. Nehéz elmagyarázni egy ilyen apró teremtménynek, hogy nem szabad párnákat tépkednie vagy dolgokat ledobálnia a polcokról. Sok türelemre és időre lesz szükséged.

Hely az etetéshez

Először is, a kutyának biztosítani kell egy helyet az etetéshez. Ez lehet a konyhában, esetleg a fekvőhelye mellett. Mivel a kutya etetés közben elég nagy rendetlenséget tud csinálni, javasoljuk, hogy ezt a helyet a konyhában alakítsd ki.

A tálakat a konyhában található eszközökkel is összehangolhatod. Ezzel lehetőséget kapsz arra, hogy tökéletes egészet hozz létre. Javasoljuk, hogy szerezz be két rozsdamentes acélból vagy porcelánból készült tálat. Mindenképpen érdemes befektetni a jobb minőségű darabokba.

Alvóhely

Szeretnéd, ha a kutyád veled aludna az ágyban vagy egyedül a kuckójában? Rajtad múlik, melyik lehetőséget választod, de mindig biztosíts a kutyád számára külön fekhelyet is az ágy mellett, ha éjszaka melege lenne melletted vagy egyszerűen csak egy kis magányra vágyna.

Ideális fekhely

Ami a fekhelyet illeti, már a kezdetektől fogva meg kell tanítanod a kutyádat a használatára. Ellenkező esetben nem fogja sosem magáénak érezni ezt a helyet és nem is fogja használni. Nagyszerű megoldás például a kötött kosár, amelybe mosható párnákat helyezhetsz. Egyébként minden kutya örömmel fogja fogadni, ha hasaját takarója is lesz, amelybe bekuckózhat.

A biztonság a legfontosabb

Kezdetben valószínűleg a legtöbb idődet a kedvenceddel fogod tölteni. Eljön azonban az idő, amikor egyedül kell hagynod otthon. Ezért javasoljuk, hogy zárd el azokat a helyiségeket, ahová négylábú barátod nem mehet be.

A lépcsők esetében a korlát nagyszerű megoldás. Ha pedig nem akarod, hogy rumliba érj haza, akkor az értékes tárgyakat és szobanövényeket érdemes magasabb helyre rakni. Időt és fáradságot spórolhatsz meg azzal is, ha lemosható festékkel fested le a falakat. Ezt főleg a latyakos napokon fogod értékelni, mert a sétákból biztos hazavisztek egy kis sarat is.

Saját WC a kutya számára

Minden attól függ, hogyan neveled a kutyádat. Ha azonban a munkában töltöd a napjaid nagy részét, javasoljuk, hogy használj otthoni WC-t kutyák számára. Ne aggódj a szag miatt. Ezeket a termékeket úgy tervezték és gyártották, hogy csak a kutya érezze meg a sajátos szagukat.

Ezzel megkímélheted magad a padló, vagy rosszabb esetben a szőnyegek mosásának fáradalmaitól. Végül is nem minden kutya képes egy egész napot vagy egy egész éjszakát kibírni anélkül, hogy szükségletét végezné.

kutya

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Olimpik

A kisállat WC igazán nagyszerű megoldás. Mivel a kutya nem kényszerül a szükséglet visszatartására, nem merülnek fel egészségügyi problémák. Kutyádat már fiatal korban meg kell tanítanod a WC-re, mert később ez problémás lehet.

Reméljük, hogy tippjeinkkel inspiráltunk, és azt is reméljük, hogy a legjobb otthont teremted meg új négylábú barátodnak!

Képek forrása: Shutterstock.com / Szerző: Anton Watman; Shutterstock.com / Szerző: Olimpik

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.