Támogatott tartalom

Hogyan válassz kutyatápot? 3 hasznos tipp tapasztalt gazdiktól

Azt minden lelkiismeretes gazdi tudja, hogy kedvence számára nem a házi koszt, hanem a kutyaeledel jelenti az ideális táplálékot.

No de pontosan itt van a kutya elásva! Mégis ki tud könnyen eligazodni abban a hatalmas kínálatban, ami az üzletekben várja a tanácstalan vásárlót? Ráadásul sok esetben az eladók sincsenek a helyzet magaslatán… De ne aggódj, összegyűjtöttünk 3 nagyszerű tippet, amik neked is segíteni fognak.

1. Tartsd szem előtt kutyád igényeit!

Mivel az eledelt négylábú családtagodnak vásárolod, ezért mindenekelőtt az ő igényeinek kell megfelelnie. Ez már alapvetően leszűkíti a kört, hisz meghatározza, hogy például kiskutyának, felnőtt állatnak, idős ebnek, kis vagy nagy testű kutyának kell megtalálnod a megfelelő eleséget.

Illetve külön oda kell figyelned arra, ha az állatnak valamilyen betegsége vagy ételallergiája van. Ez esetben javasoljuk a Kutyakajas.hu Webáruházban kapató Trovet gyógytápokat, amik kimondottan a speciális igényű kutyák számára készültek.

A termékcsaládban biztosan megtalálod a kedvencednek való eledelt, ha például elhízott, mozgásszervi megbetegedése van, veseproblémákkal vagy emésztőrendszeri panaszokkal küzd, netán húgyúti betegségben szenved.

Ilyen esetekben persze mindenekelőtt orvos is lássa az állatot, de a kiegészítő kezelés fontos része lesz a speciális tápokkal való etetés, amit minden bizonnyal a doki is szorgalmazni fog.

2. Láss át a díszes csomagolásokon!

Persze nem szó szerint. A lényeg az, hogy sose a dizájnos külső vagy a hangzatos reklámszöveg miatt dönts egy-egy táp mellett, hisz nyilvánvalóan minden gyártó célja az, hogy eladja a saját termékét.

Te viszont ne hagyd magad befolyásolni, hisz a célod az, hogy a kutyádnak megfelelő döntést hozd meg. Ezért mindig alaposan tanulmányozd át a csomagolást (webshopos rendelés esetén a termékek adatlapját), és figyelmesen olvasd el az összetevőlistát.

Egy teljes értékű eledelnek nagy arányban kell tartalmaznia állati eredetű fehérjéket, de mellette nem szabad hiányt szenvednie hasznos zsírokban, szénhidrátokban és rostokban sem. Viszont az ízfokozóknak, mesterséges adalékanyagoknak semmi keresnivalójuk benne!

Ahogy ezek az összetevők az emberi táplálkozásban is egészségtelennek számítanak, úgy a kutyának sem célszerű fogyasztania őket.

3. Figyeld a kutyád reakcióját!

A kutyák is különböző ízléssel rendelkeznek, így gyakori jelenség, hogy amelyik eledelt egyikük imádja, azt a másikuk még csak megkóstolni sem hajlandó. Az ízlés a kutya személyiségének része, így nincs mit tenni, el kell fogadnod, hogy esetleg nem ízlik neki a választott eledel.

Ebben az esetben próbálkozz másik ízesítéssel, akár ugyanabból a márkából. Emellett figyeld a kutya bőrét, bundáját, fogait, székletét, viselkedését, ugyanis ezek sok mindent elárulnak az egészségi állapotáról.

Ha például az új eledel bevezetése óta sokat vakarózik, a bőre sebes, kiütéses lesz, akkor lehet, hogy allergiás a táp valamely összetevőjére, tehát ugyancsak váltani kell.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.