Támogatott tartalom

Hogyan válasszuk ki a megfelelő klímát?

Napjainkban a nyári kánikula miatt a légkondicionáló készülékek egyre inkább nélkülözhetetlen eszközökké válnak. Ugyanakkor sokan nem mernek beruházni, elsősorban a magas energiafogyasztástól tartva.

Nem szabad azonban, hogy ez Önt is eltántorítsa, hiszen manapság már olyan energiatakarékos okoseszközöket is megvásárolhat, amelyekkel nem csak a nyári hőség átvészelése lesz könnyebb, de akár még spórolhat is.

Mutatjuk is, hogy hogyan a World Klíma Debrecen jóvoltából.

A légkondicionáló berendezéseket nem csupán hűtésre, de fűtésre is használni lehet, így amennyiben a klíma kiépítése mellett dönt a fűtésről sem kell külön gondoskodnia. Ha eddig gázzal, fával vagy szénnel fűtött, nyugodtan elfelejtheti az ezekre kiadott súlyos pénzeket.

Persze rögtön felmerül, hogy ezesetben az áramfogyasztás lesz jóval magasabb, azonban erre is van megoldás. A klíma kiválasztásakor minél energiatakarékosabb berendezések mellett érdemes dönteni, másrészt olyan okoseszközöket célszerű megvenni, melyek csak akkor lépnek működésbe és csak addig, amíg az adott helyiség el nem éri a kívánt hőfokot télen és nyáron egyaránt.

A harmadik tényező pedig a megújuló energiaforrások használata. A napelemmel összekötött klíma Debrecen városában is a lehető legjobb megoldást jelenti a felvetett problémára. Mindezt egybevetve akár több is maradhat a pénztárcájában, mint korábban.

Mechanizmus

A működés módja az egyik leghangsúlyosabb faktor, hiszen ez alapvetően befolyásolja a választásunkat. A családi házak esetében az úgynevezett split klíma a legelterjedtebb, ami egy, vagy több beltéri és kültéri egységből áll.

A kültéri egység vonatkozásában a zajszint a döntő, mivel, ha a falak hangszigetelése nem megfelelő, ez igencsak zavaró lehet. Ugyanakkor a csendes működésű klíma Debrecen, vagy más nagyvárosok esetében méginkább felértékelődik a panelházak kialakítása miatt.

Környezetbarát üzemeltetés

A fenntartható jövő érdekében a gyártók is arra törekednek, hogy termékeik minél kevesebb energiát felhasználva, minél nagyobb teljesítményt nyújtsanak a lehető legkevesebb káros anyag felhasználásával.

A leginkább környezetbarát légkondicionáló készülékek úgynevezett R32 hűtőközeget használnak, ami egy speciálisan tisztított fluorid. Ha szívügye a környezetvédelem ezt mindenképp érdemes megjegyezni.

klíma

A megjelenés, a letisztult formavilág is elsődleges tényező klímavásárláskor

Okosklíma

Manapság már minden elektromos eszközünk okos, miért épp a klíma legyen a kivétel? Az okos klímák legnagyobb előnye, hogy nem csupán távirányítóval, hanem telefonon keresztül, applikáció segítségével akár távolról is irányíthatók, így például az otthoni klíma Debrecen városából is bárhonnan bekapcsolható, még mielőtt hazaérne.

A piacon természetesen rengeteg féle klímaberendezés közül válogathatunk, a bőség zavarában pedig nem könnyű döntést hozni, de van néhány olyan kérdés, amelyek mentén célszerű gondolkodni.

  • Egy, vagy több helyiségbe szeretne klímát?
  • Mekkora
  • alapterületű helyiséget kíván hűteni/fűteni?
  • Mekkora a belmagasság?
  • Milyen az épület szigetelése?
  • Mennyi pénzt kíván befektetni?

Természetesen nem feltétlenül Önnek kell ezen információk ismeretében pontos számításokat végeznie, hiszen hozzáértő szakemberek támogatásával könnyedén meg tudja találni, amire leginkább szüksége van.

A World Klíma Debrecen városának és környékének egyik legprofibb szolgáltatója, így az ő segítségükre bármikor számíthat.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.