Lakberendezés

Hogyan válasszunk szőnyeget erkélyre/teraszra?

A teraszok és erkélyek ideális helyek pihenéshez a meleg napokon. Ezért jó ötlet olyan helyet kialakítani rajtuk, ahol pihenhet és élvezheti az időtöltést. A teraszokat és erkélyeket leggyakrabban csempével, deszkával és hasonlókkal borítják, amelyek könnyen tisztán tarthatók és elegánsak is lehetnek.

Jelentős probléma azonban, különösen nyáron, az ilyen felületek felmelegedése, ami lehetetlenné teszi a mezítláb járást rajtuk. Hogyan lehet ezt megelőzni? Különleges helyet alakíthat ki az erkélyen a kültéri szőnyeg ami nem melegszik fel, és mezítláb kellemes lesz rajta járni. Milyen szőnyeget válasszak?

Milyen anyagból válasszunk szőnyeget az erkélyre?

Az erkélyre vagy a teraszra nem lehet ugyanazt a szőnyeget fektetni, mint a nappaliba, kivéve, ha az időjárás változásától tartva minden este fel akarjuk tekerni. De el kell ismerni, hogy ez elég kényelmetlen megoldás.

Egy olyan szőnyeg, amely felszívja a vizet, a napfény hatására megváltoztatja a színét, vagy deformálódik a hőmérséklet hatására, biztosan nem lesz jó, és sok problémát fog okozni.

Ezért az erkélyre vagy teraszra szánt szőnyeg ne természetes, hanem szintetikus szövetből készüljön, ellenálljon minden zord körülménynek, és ugyanakkor nagyon könnyen tisztítható legyen.

Szőnyeg erkélyre és teraszra – milyen méret?

A teraszra vagy erkélyre választott szőnyeg mérete általában egyedi. Van, akinek egyfajta „lábtörlőre” van szüksége, ami megakadályozza, hogy kívülről szennyeződés jusson a lakásba, míg mások az egész padlót be kívánják fedni vele, hogy mezítláb is járhassanak rajta. Bármelyik megoldás jó!

Az erkélyre szánt szőnyeg mindenekelőtt legyen praktikus – Nem szabad sehol sem gyűrődnie, ami balesetveszélyes, de túl kicsi sem lehet, mivel akkor csak dekorációnak szolgál. Ezért a legjobb, ha olyan szőnyeget választ, amely a terasz vagy erkély leggyakrabban használt részét fedi.

Mintás szőnyegek erkélyre

Itt is teljes a szabadság, bár inkább az univerzális és időtlen mintákat és színeket részesítsük előnyben, azaz a bézs, a szürke és a barna színt, valamint az olyan motívumokat, mint a csíkok vagy a csempére vagy fára emlékeztető motívumok.

Természetesen egy kicsit őrült is lehetsz, és választhatsz valamit a „perzsaszőnyegek” mintájára, feltéve, hogy illeszkedik a terasz általános kialakításához és a lakás belsejébe – elvégre a szőnyeg onnan is látható lesz. A funkcionalitás azonban sokkal fontosabb, mint a dizájn, és ennek kell meghatározónak lennie.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.