Támogatott tartalom

Honnan jönnek a poloskák a lakásba és hol élnek?

Tudtad, hogy az ágyi poloskák elrejtőzhetnek és egyik helyről a másikra vándorolhatnak a könyveidben, táskáidban és egyéb tárgyaidban?

A poloska egy kis vérszívó rovar, amely emberek és állatok vérével táplálkozik, csípésével erős viszketést okoz, és elviselhetetlenné teszi az otthonunkban való tartózkodást.

Hogyan kerülnek az ágyi poloskák a lakásba?

Az ágyi poloska nagyon szapora rovar és nagyon gyorsan is szaporodik. Egy nap alatt egy egyed legfeljebb 5 petét rak le, amelyek 2 hét múlva kelnek ki. A poloskák hosszú ideig is kibírják ha táplálék nélkül maradhatnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy viszonylag nagy távolságokra vándoroljanak.

Főként úgy kerülnek az otthonunkba, hogy átjönnek a szomszéd lakásból a szellőzőnyílások, a falak és ajtók repedései révén, nyáron pedig még akár az ablakokon keresztül is behatolhatnak.

Hol élnek az ágyi poloskák a lakásban, és hogyan lehet megtalálni őket

Poloska a könyvekben

Ha fekete foltokat veszünk észre egy könyv elülső szélén, akkor ágyi poloskára is gyanakodhatunk. Kis méretük miatt a poloskák az egyes könyvek több különböző részeibe is elrejtőznek. Ide tartozik a kötés, az elülső és a védőborító.

Fontos megjegyezni, hogy a könyvek, folyóiratok vagy újságok a kedvenc helyei az ágyi poloskák rejtőzködésének. 10-ből 6 esetben az ágyi poloskákat könyvekben vagy folyóiratokban észlelik.

Annak megállapításához, hogy poloskák rejtőznek-e a könyveinken, először végezzünk alapos ellenőrzést. Mivel az ágyi poloskákat nehéz észrevenni, tegyük a könyvet egy fehér lepedőre, hogy tisztán lássuk őket.

A poloskák megpróbálhatnak elmenekülni a könyv mozgatásakor. Ahhoz, hogy elkerüljük az otthonunkban való szaporodásukat tartsunk kéznél egy porszívót és nejlonzacskókat a befogásukhoz.

Elektromos készülékekben

Az ágyi poloska megtelepedhet a kis nyílású elektromos készülékekben, amelyek lehetnek TV-k, telefonok, távirányítók, játékkonzolok, számítógépek, nyomtatók.

Az ilyen elektronikai készülékek többsége az ágyak és a hálószobák közelében található. A poloskával fertőzött elektronikai eszközöket nagyon nehéz kezelni. A legtöbb poloskariasztó szer folyékony, ami permetezést és nedvesítést jelent.

Teljesen logikus, hogy ez nem alkalmazható az elektromos készülékekben megtelepedett poloskák elűzésére. Mielőtt elkezdenénk az ágyi poloska elűzését, forduljunk szakemberhez, aki tanácsot ad, hogy pontosan hogyan végezzük el a kezelést, és milyen ellenszert válasszunk.

Az ágyban

Ha problémánk adódott az ágyi poloskával, az egyre csak fokozódik. A poloskák megfertőzik a pihenőhelyeket, beleértve a hálószobákat, kanapékat, ágyakat.

Az ágyi poloska csípését általában reggel, ébredés után a bőrön található vörös foltok igazolják. Valójában ezek a rovarok csak éjszaka hagyják el odújukat, és akkor támadják meg az ágyban alvó embereket. Napközben a korábban említett különféle félreeső helyeken bújnak meg.

Ha nem pusztítjuk el időben a poloskákat, a házban lévő populációjuk katasztrofális szintet érhet el. Ezek a kártevők számos egészségügyi problémát okoznak, és elviselhetetlenné teszik a lakásban maradást.

Ezért, ha megtaláljuk az ágyi poloska első jeleit, igyekezzünk mihamarabb elpusztítani őket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.