Lakásfelújítás

Hőszigetelő ablakok – ezért éri meg!

A megfelelő hőszigetelő ablakok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a lakásban még a kinti, fagyos időjárás ellenére is kellemes idő legyen, így az ablakok kétrétegű üvegezéssel, sőt, a háromrétegű ablakok még inkább rengeteget segíthetnek ennek a célnak az elérésében. Hogyan? Mutatjuk!

Miért rossz egy elavult ablak?

Egy átlagos ablak csupán 20-25 évig őrzi meg minőségét, utána azonban cserére szorul. Egy elöregedett, elavult ablak viszont nem csupán esztétikailag okozhat már gondot a lakásban, de a rezsi költségeket is megnövelheti. Az idős ablak ugyanis sokszor már repedéseket tartalmaz a kereten, amelyen keresztül bejuthat a hideg levegő.

Emellett az ablak üvege sem szigetel megfelelően, ugyanis veszíthet hőmegtartó képességéből és kiengedheti a felfűtött szoba melegét is. Sok esetben a régi ablakok még nincsenek is úgy kialakítva, mint a mai ablakok, értjük itt ezalatt az üvegrétegek elhelyezkedését is.

Ablakok kétrétegű üvegezéssel

Az ablakok kétrétegű üvegezéssel hatalmas előnyt jelenthetnek a megrendelőnek hőszigetelés szempontjából, ugyanis ezek az ablakok különleges kialakításuknak köszönhetően arra lettek tervezve, hogy minél jobban bent tudják tartani a szoba melegét.

Az ablakok kétrétegű üvegezéssel két üveglapból készülnek, amelyek között argongáz réteg található. Ez a nemesgáz réteg jóval magasabb hőszigetelő tulajdonsággal bír, mint a levegő, így a külső és belső üvegréteg hőmérsékletét csaknem teljesen képes elkülöníteni egymástól.

Nem csupán hőszigetelés szempontjából jelenthetnek előnyt, ha megrendeléskor az ablakok kétrétegű üvegezéssel érkeznek, hanem hangszigetelés szempontjából is.

A hangszigetelő hatás tovább növelhető azzal, ha a külső üveglap jóval vastagabb, mint a belső, ugyanis így alkalmazkodik a zaj mennyiségéhez, amely az utca oldaláról egyértelműen nagyobb a legtöbb esetben.

Háromrétegű ablak – ezek az előnyei

Az ablakok kétrétegű üvegezéssel jó hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, azonban ma már elérhető a háromrétegű ablak is, amelynek ezen tulajdonságai sokkal jobbak. A háromrétegű ablak esetén ugyanis három üvegréteget használunk a meleg bent tartása érdekében, amelyek között két rétegnyi argongáz található.

Természetesen a háromrétegű ablakok ára magasabb, mint az ablakoké kétrétegű üvegezéssel, de ez a plusz költség hosszútávon egészen biztosan megtérül.

Az elavult ablakok cseréje során tehát fontos, hogy az új ablakok megfelelő hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezzenek, épp ezért elengedhetetlen, hogy az ablakok kétrétegű üvegezéssel érkezzenek, azonban ha még jobb minőségre vágyunk, a háromrétegű ablak a legjobb választás.

Válassz Te is megfelelő nyílászárókat és tapasztald meg Te is a változást a rezsiben!

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.