Támogatott tartalom

Hőszivattyúval az energiatakarékos otthonért

Manapság egyre fontosabb az energiahatékonyság, így nem csoda, hogy egyre többen döntenek a hőszivattyú mellett. Ez a berendezés ugyanis nagyon hatékony, környezetbarát módon oldja meg a fűtést. És pont ez az, amit nagyon sokan keresnek! Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi is az a hőszivattyú, milyen előnyei vannak, és miként lehet belőlük a legtöbbet kihozni.

Mi is az a hőszivattyú?

Ez egy olyan környezetbarát, energiatakarékos megoldás, mely a fűtéshez, hűtéshez és a meleg víz előállításához a levegő, a víz és a talaj hőjét használja fel. Pár éve még jellemzően csak az új építésű házak esetén alkalmazták, azonban ma már számos felújítás során is beépítik.

Ha építkezünk vagy felújítunk, mindenképp érdemes megnézni a STIEBEL ELTRON hőszivattyú kínálatát, mert számos előnnyel rendelkezik egy ilyen készülék, és a rendszer, ami köré építhető.

Mik a hőszivattyú előnyei?

Ezek az eszközök igazi három az egyben készülékek. Amellett, hogy a fűtés megoldható velük, tökéletes vízmelegítésre és hűtésre is, méghozzá megújuló energiaforrások használatával. Egy igazán kényelmes megoldás, mely biztosítja az otthonunk megfelelő hőmérsékletét és melegvíz-ellátását télen-nyáron.

Gyárilag zárt és ellenőrzött hűtőkört kapunk, mely nagyon megbízható és halk működést is biztosít.

Nagyon jó hatásfokkal dolgoznak ezek a készülékek. Így jelentősen csökkenthetjük a házunk energiafogyasztását. Nincs szükség kémény kiépítésére, gázterv készítésére, illetve az ingatlanunk értékét is jelentősen meg tudja növelni egy ilyen megoldás! Így pedig hamar visszahozza az árát egy ilyen energetikai beruházás.

Miért válasszunk hőszivattyút?

Azért érdemes a hőszivattyút választanunk, mert ez egy modern, környezetbarát energetikai beruházás. Amivel ráadásul jelentősen meg tudjuk növelni az ingatlanunk értékét, így még hamarabb megtérül a rá költött pénz.

Egyszerűen telepíthető fűtésszerelő által. Biztonságos, kompakt és halk megoldás. Komplex rendszerek alapját is képezheti, így még hatékonyabbá tehetjük otthonunk gépészeti megoldásait.

Kombináljuk a hőszivattyút szellőzőberendezéssel!

Aki komplett gépészeti megoldásokban gondolkodik, annak mindenképp érdemes a hőszivattyú mellé szellőzőberendezést is telepítenie.

Manapság új ház építésénél már nagyon komoly energiahatékonysági elvárásoknak kell megfelelnünk, amelyet könnyebben teljesíthetünk egy ilyen rendszerrel. És természetesen befektetésnek sem utolsó!

Egyrészt környezettudatossági szempontok miatt, másrészt azért, mert sokkal olcsóbb lesz a rezsi, és még a házunk értéke is jelentősen magasabb lesz, mint mindezek nélkül.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.