Támogatott tartalom

Így érvényesül az ónix ásvány hatása

Az ásványok már az ókori birodalmakban is kiemelt jelentőségű tárgyak voltak, amiknek felismerték a jótékony hatásait. Többek között az ónix is közéjük tartozott. Már akkor is kedvelt alapanyag volt az ékszerkészítéshez, gyakran egyfajta talizmánként tekintettek rá.

Az ónix ásvány hatása tehát egyáltalán nem újkeletű, ennek már az őseink is tudatásban voltak. Valójában a kalcedonok egyik változatáról van szó. Ami a kinézetét illeti félig átlátszó, fekete színű, a felületét pedig gyakran különböző színű sávok teszik különlegessé.

Milyen jótékony hatásokat tulajdonítunk az ónixnak? Hogyan érdemes viselni a belőle készített ékszereket? Ebben a cikkünkben többek között ezekre az információkra is fény derül.

Az ónix ásvány hatása a testre, lélekre

Az ónix egyik legfontosabb hatásának tartják, hogy véd a negatív energiáktól. Ez az oka, hogy mindenkinek ajánlott az ékszerként való viselése, hiszen negatív energiák nélkül sokkal teljesebb életet tudunk élni.

A mindennapokban kiegyensúlyozottá tehet minket, egyensúlyt teremthet a külsőnk és belsőnk között. Emellett segíthet felszínre hozni azokat a dolgokat, amiket addig elnyomtunk magunkban, ezzel nagy megkönnyebbülést hozva.

Sokan úgy tartják, hogy az ónix az önmegvalósítás köve, ugyanis lendületet, erőt adhat a céljaink megvalósításához is.

Milyen színű ónix ásványok léteznek?

Bár az ónix alapvetően fekete színű, azért vannak kivételek, amikor más árnyalatokban tündököl. A természetben szürkés csíkos, kék, sárga, barna és vörös változatban is előfordulhat. Sőt, vannak, akik már fehér színű ónix ásvánnyal is találkoztak. Ezek nagy ritkaságok, így az értékük is nagyobb.

Hogy viseljük az ónix ékszereket?

Az ónix ásvány hatása akkor érvényesül a legjobban, ha a belőle készült ékszereket a megfelelő módon viseljük. Törekedjünk rá, hogy a bal oldalunkon hordjuk. Ha például ónix karkötőnk van, akkor a bal csuklónkra, ha gyűrűnk, akkor a bal kezünkre tegyük. Az ásványból nem csak ékszerek, hanem marokkövek is készülnek, ezeket a bal zsebünkben vigyük magunkkal.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.