Élet-Stílus

Így kerülheted el költözés során az elektronikai eszközök sérülését

Manapság nincs olyan ember, aki ne rendelkezne elektronikus eszközökkel – őszintén szólva el sem tudnánk képzelni az életünket nélkülük. TV, laptop, PC, tablet vagy játékkonzol vásárlása előtt sokat kutakodunk, melyik márka vagy típus mellett tegyük le a voksunkat, mert a legjobbat akarjuk.

A legtöbb esetben az elektronikai eszközeink drágák, így amikor eljön az ideje ezeknek a tárgyaknak a szállításának, a nem vagyunk elragadtatva attól a gondolattól, hogy ezeknek akár baja is eshet.

Amikor költözöl, sok mindenre kell gondolnod – új helyen kell bejelentkezned a közműveknél, továbbítani kell a leveleket és természetesen be kell csomagolni a tárgyaidat. A folyamat ezen lépése hatalmas terhet helyezhet a vállunkra, különösen akkor, ha drága árukat, például elektronikai cikkeket szállítunk.

Akár a számítógépedet és annak minden tartozékát, vagy nagyképernyős televíziót kell becsomagolnod és új otthonodba szállítanod, a megfelelő stratégiákkal és anyagokkal becsomagolhatod ezeket úgy, hogy azok sérülésmentesen érkezzenek meg A pontból, B pontba.

költöztetés

Kép forrása: Unsplash.com

Az elektronikai eszközök biztonságos csomagolása és mozgatása érdekében elkészítettük ezt a hasznos útmutatót, amely minden lépésben segítségedre lesz:

Ne dobd ki az eredeti csomagolásukat

A legalkalmasabb dobozok az elektronikai cikkek becsomagolásához azok, amelyekben megvásároltad őket, ellenkező esetben nehéz lehet megtalálni a számukra megfelelő méretű dobozt. Érdemes ezeket a kicsomagolás után megtartani.

Készíts képeket szétszerelés előtt

Mielőtt szétszerelnéd ezeket az olykor bonyolult szerkezeteket, érdemes először képeket készíteni. Így sokkal könnyebb lesz újra beállítani őket, így nem kell találgatnod, melyik kábelnek hova kell kerülnie.

Csomagolás előtt 24 órával húzd ki őket a konnektorból

Ez biztosítja azt, hogy az elektronika elég hűvös legyen a mozgáshoz, elkerülve ezzel a belső sérüléseket. Az elektronika 24 órával korábban történő kihúzása csökkenti a statikus elektromosság által okozott sokk kockázatát is.

Távolítsd el az elemeket

Ha az eszköz elemmel működik, érdemes ezeket eltávolítani belőle. Ha az akkumulátorokat az elektronikában hagyod, azok tönkretehetik a készüléket az út során, elemeket pedig sokkal könnyebb cserélni, mint egy egész készüléket.

Készíts biztonsági másolatot adataidról és fájljaidról

Számítógépek és táblagépek esetében fontos, hogy biztonsági másolatot készíts a fontos adatokról és fájlokról, mielőtt a dobozba helyezed őket. Mindaddig, amíg ezeket az eszközöket megfelelően véded, nem kell aggódnod a károk miatt, de jobb, ha a biztonság kedvéért rászánod a mentésekre az időt.

Védd az elektronikát a portól

Győződj meg arról, hogy az eszközök tiszták és jól be vannak csomagolva a por elkerülése érdekében. A dobozokat érdemes csomagolószalaggal lezárni, mert a por károsíthatja a digitális eszközödet.

Egyértelműen címkézd fel a dobozokat

A dobozok egyértelmű címkézése segít megőrizni a költözés hatékonyságát, különösen akkor, ha ugyanazon cikk többszörösével rendelkezel. Például, ha több televíziód van, jelöld a dobozon, hogy melyik szobába szánod. A dobozok címkézése megkönnyíti a készülékek megtalálását.

Olvasd el a gyártó kézikönyvét

Ahogyan az eredeti csomagolás a legjobb megoldás az elektronikai eszközök szállítására, úgy a gyártói kézikönyv elolvasása is segíthet. Ha néhány éve kidobtad, ne aggódj, mert ma már mindent megtalálsz az interneten. Tekintsd meg az áru szállítására és csomagolására vonatkozó tippeket, és ami a legfontosabb, építsd be azokat a csomagolási és szállítási folyamatba.

Kérd szakemberek segítségét az elektronikai eszközök csomagolásához és költöztetéséhez

Ha meg akarsz bizonyosodni arról, hogy megfelelően be vannak csomagolva az elektronikai eszközeid, érdemes költöztetők segítségét hívni, akik nagy gondot fordítanak a holmidra. Ők pontosan tudják, hogyan kell megfelelően becsomagolni az eszközeidet, és lesz biztosításod arra az esetre, ha valami történne velük.

A legfontosabb, hogy a költözés után is tudja használni a készülékeket, így olyan professzionális céget érdemes választani, akiknek köszönhetően ezek sérülésmentesen érkezhetnek meg az új otthonodba.

Franko Költöztetés

költöztetés

Kép forrása: Unsplash.com

Több mint 31 év tapasztalattal és évente átlagosan 1600 db tökéletesen elvégzett költöztetéssel a háta mögött áll rendelkezésedre a Franko Költöztetés csapata – belföldi és külföldi költözés esetén is, rejtett költségek nélkül.

A vállalkozás kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott, hogy értékeid és elektronikus eszközeid is biztonságban legyenek az utazás során:  modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, tehát be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

A költözéssel járó összes nyűgöt leveszik a válladról, ahogyan az elektronikai eszközeid becsomagolásából adódó aggályaidat is – természetesen garanciát vállalva!

Képek forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.