Élet-Stílus

Így lehet tökéletes az új szemüveg! – Október a látás hónapja

A teljes élethez hozzátartozik a tökéletes látás, ezért ha rossz a szemünk, elengedhetetlen a tökéletes szemüveg. Bár számos drogériában és szupermarketben készen is kaphatunk szemüveget, mégis fontos, hogy látásvizsgálat alapján készíttessünk személyre szabott szemüveget. Október a látás hónapja – ilyenkor érdemes nekivágni!

Ha október, akkor új szemüveg!

látás hónapja 2022 októberében is rengeteg ellenállhatatlan ajánlattal vár minket! Akár 30-50%-os leértékelésekkel is találkozhatunk, amelyeknek köszönhetően akár olyan szemüveget vagy napszemüveget is választhatunk, amiről korábban álmodni sem mertünk.

Szemüvegkeretek, egyfókuszú lencsék, progresszív lencsék és monitorszemüvegek vásárlása esetén is jól járunk, ha októberben látogatunk el valamelyik optikushoz.

Az óriási leárazások mellett jellemző, hogy az ingyenes látásvizsgálat Budapest szinte összes optikai szaküzletében elérhetővé válik. Azok a boltok, ahol egyébként fizetni kell a vizsgálatért, ilyenkor kedvezőbbek, ugyanis ezeken a helyeken nem rejtik el a szemüveg árában az ingyenes látásvizsgálat költségét.

Miért olyan nagyszerű az ingyenes látásvizsgálat?

Nem feltétlenül igaz, hogy a látás romlása folyamatosan ugyanabban a tempóban történik, azonban a szakemberek szerint mindenkinek érdemes legalább kétévente szakemberhez fordulni. A szemüvegeseknek és kontaktlencséseknek még fontosabb a rendszeres kontroll: inkább egy, maximum kétévente fontos elvégeztetni a látásvizsgálatot.

látás hónapja

Kép forrása: Canva.com

Sok helyen egész évben ingyenes a látásvizsgálat, azonban az ilyen üzletek többnyire ahhoz kötik ezt a kedvezményt, hogy azon nyomban meg is rendeljük a terméket, aminek az árába belecsempészik azt az összeget, amit megspórolnánk a vizsgálaton.

Azokon a helyeken, ahol fizetni kell a vizsgálatért, az összeg a megvásárolt termékek árából fél vagy akár egy éven belül leírható. Az ilyen üzletekben igazán nagyszerű ajánlat az ingyenes látásvizsgálat.

Az egyszerű és elengedhetetlen szemvizsgálat

szemvizsgálat egy teljesen fájdalommentes és gyors, maximum fél óra alatt elvégezhető vizsgálat, amit optometrista szakember végez. Jelentősége abban rejlik, hogy segítségével megállapítható, hogy pontosan milyen szemüvegre van szükségünk.

A rutinvizsgálat mindössze néhány lépésből áll:

  • Kórelőzmények, adatok felvétele
  • Objektív látásvizsgálat
  • Szubjektív látásvizsgálat
  • Réslámpás vizsgálat
  • A keret és a szemüveglencse kiválasztása
  • A szemüveg felírása

Képek forrása: Canva.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.