Lakberendezés

Így öltöztesd új ruhába a konyhát! – Tippek felújításhoz

Minden házibuli lelke a konyha – tartja a mondás. Nem véletlenül, hiszen ez az otthon egyik legfontosabb helyisége, ahol főzünk, étkezünk, beszélgetünk, és gyakran itt időzünk a családdal vagy a barátokkal. Éppen ezért fontos, hogy a konyha egy kényelmes és otthonos hely legyen, ami tükrözi az ízlésünket.

Ha úgy érzed, hogy a konyhád kezd unalmassá válni, itt az ideje egy kis ráncfelvarrásnak! Azonban nem feltétlenül kell óriási összegeket költened, hogy új ruhába öltöztesd a konyhát – néhány kreatív trükk segítségével is megújíthatod a teret. Íme néhány tipp felújításhoz!

Cseréld le a fali csempét!

fali csempe konyha pult fölötti elhelyezésének számos praktikus oka van: védi a falat a mosogatás közben kifröccsenő víztől és a főzés okozta szennyeződésektől, ráadásul sokkal könnyebb tisztán tartani, mint más felületeket. Azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen szuper dekorációs funkciót tölthet be, ha jól használjuk ki!

Számos olyan konyhai és fürdőszoba csempe kapható, amelyek kifejezetten dekorációs célra lettek megálmodva. Mivel a legtöbb konyhában a csempével burkolt falfelület nem több néhány négyzetméternél, a fali csempe lecserélésével viszonylag költséghatékonyan adhatsz új megjelenést a konyhádnak!

Fess át egy bútort!

Hogyan vihetsz új színt a térbe? – Hát úgy, hogy új színt viszel bele! Időnként nem kell semmi más a csodához, elég egy-két apróság, és máris óriási változást érhetsz el. Fess át egy bútort vagy akár az egész konyhaszekrénysort!

Szerencsére a hobbi bútorfestés ma már nagy divat, ezért az interneten rengeteg tippet és megfelelő eszközöket is találhatsz hozzá. Színezd ki a régi fa étkezőszékeket különböző színűekre vagy válassz egy élénk színt, amivel bekenheted a fehér konyhaszekrényt, és máris olyan, mintha egy új konyhád lenne!

Cseréld le a textíliákat!

sok kicsi sokra megy elve a konyha ráncfelvarrásánál is remekül érvényesül. Néha bőven elég, ha egy-egy megunt kiegészítőt helyettesítesz valami újdonsággal és máris úgy érezheted, mintha felújítottad volna a konyhát.

Cseréld le a textíliákat! Szedd le a régi függönyöket és a megunt asztalterítőket, és válassz új darabokat! Szerezz be több garnitúrát és használj szezonális színeket és mintákat! Öltöztesd a konyhát ünneplőbe karácsonykor, adj rá üde színeket nyáron és használd ki a tér minél több arcát!

Kép forrása: Canva.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.