Támogatott tartalom

Így rendezd be az irodádat házassági tanácsadó szakemberként

Nagyon fontos, hogy a kliensek úgy érezzék, hogy jó helyen járnak – amikor párkapcsolati problémákkal, gondokkal érkeznek hozzánk. Amikor egy terapeuta tisztában van azzal, hogy a jó helyiség segíthet a klienseinek megnyílni, egy nagyon jó támpontot nyújthat ahhoz, hogy megfelelően gondoskodjunk a helyiségről.

Legyen mindig nyugodt a környék

A párkapcsolati szakember feladata, hogy nyugodt környezetet biztosítson mindenki számára. Ennek köszönhetően érdemes lehet az irodát olyan helyen kivenni, ahol soha nincs nagy bulizás vagy hepaj – hiszen, ez problémát jelenthet a későbbiekben. Annak érdekében, hogy ez tényleg megvalósulhasson, érdemes lehet ellátogatni előtte az adott helyre, több időpontban és alkalommal is. Amennyiben nyugalom és csend vár minket, jó eséllyel megfelelő döntés lenne az adott helyet választani.

Legyen két kényelmes fotel egymással szemben

Mindig legyen két kényelmes fotel egymással szemben, amelyek puha besüppedést nyújtanak. Nem kell a kiemelten luxus kialakításra törekedni – elegendő az egyszerű kényelem és esztétikum. Fontos az is, hogy megfelelően illeszkedjen a környezetbe az adott puff, hiszen így teremtődik meg az igazi összharmónia.

Mindig legyen megfelelő a megvilágítás

Nagyon fontos, hogy mindig legyen jó a megvilágítás és minden szempontból ideális. Milyen színkörnyezet illene a leginkább? Ehhez a megfelelő kvarclámpát is meg kell találni. Érdemes több üzletbe is ellátogatni, és ezek fényét a valóságban is megvizsgálni, hiszen ez rendkívül sokat segíthet nekünk abban, hogy tisztán el tudjuk képzelni az összhatást.

A levegő vibráljon a bizalomtól

A levegőben mindig bizalmas légkörre van szükség. Ez alapvetően nem feltétlenül a helységen múlik – hanem például azon is, hogy a terapeuta mennyire szán időt arra, hogy ténylegesen bizalmába fogadja a klienset. Mit kell tenni annak érdekében, hogy a levegő vibráljon a bizalomtól?

Ehhez a megfelelő szakértelem és a különféle technikák használata szükségesek. Nem hiába – semmi nem megy gyakorlás nélkül. Érdemes kommunikációval kapcsolatos könyveket is olvasni.

Sokak szerint a stíluson múlik minden

Egyes laikusok véleménye szerint a stíluson múlik minden. Milyen a falak színe, milyen az összhatás? Megfelelő-e ténylegesen a fényviszony? Ezek a kérdések határozzák meg elsősorban, hogy milyen lesz az élmény.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.