Háztartás

Így rendezd újra otthonod!

Néha olyan nagy a rendetlenség otthon, hogy nehéz eldönteni, hol kezdjük a nagytakarítást. Még ha tudjuk is, hol vágjunk bele, nehéz lehet folytatni, mert a rendetlenség a túlterheltség érzését kelti. Nem vagyunk ezzel egyedül!

A rendetlenség még azoknak is kihívást tud jelenteni, akik rendszeresen végeznek nagytakarítást. Ez a bejegyzés megmutatja a leggyorsabb módját annak, hogyan rendezd újra az otthonodat egy nagytakarítás keretében – mindezt öt gyors és egyszerű lépésben.

Tervezd meg

Ha egyszerre soknak tűnik, hogy mennyi mindennel kell foglalkozni, érdemes először is egy mély levegőt venni, és végiggondolni egyesével a feladatokat. Ehhez bátran készíthetünk stratégiát, úgynevezett takarítási pontokat. Tehetjük ezt játékosan is: ha egy adott szegmenst teljesen kitakarítottunk, azt valamilyen apróbb jutalommal koronázzuk meg. Ha lehet, haladjunk szobáról szobára.

Alakítsd át

bútorok helyiségek szerint történő elrendezése olyasmi, amit gyerekkorunktól kezdve tanulunk. Néha azonban érdemes újító szemlélettel gondolkodni, főleg, ha nem áll a rendelkezésünkre elegendő tér.

Válasszunk bátran olyan kanapét, amin aludni is lehet, ha a nappali és a hálószoba ugyanaz a tér. A konyha lehet egyben a mosás és teregetés helyszíne. Legyünk kreatívak!

Igaz ez azonban fordítva is: ami kifejezetten egy adott szoba bútora vagy eszköze, azt tartsuk a kijelölt szobában – ezzel biztosan megelőzzük a kupi kialakulását.

Előszoba – üres tér vagy berendezett?

Sokaknál az előszoba egy halmozott tér – az eredetileg pár akasztóval és cipőtárolóval dekorált tér hamar áthatolhatatlan csatatérré válhat, ami megnehezíti a bejutást a lakásba.

Ha tehetjük, válasszunk minél nagyobb szekrényeket – széltében és magasságában, amennyire csak a hely engedi -, és dugjuk el az előszoba bútorok ajtajai mögé a szezonon kívüli ruhadarabokat. A tér azonnal rendezettebb és átláthatóbb lesz, ahol a vendégek egyből elismerően bólogathatnak majd.

Amennyiben szeretnénk megújítani a lakás bútorait, a Bonami oldalán izgalmas lehetőségek közül válogathatunk.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: Alhim

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.