Lakásfelújítás

Így tervezhetünk meg egy igazán családias otthont!

Ha bővül a család, vagy éppen a gyerekek már kinőtték a jelenlegi szobájukat, egyértelmű: ideje nagyobb lakásra cserélni a jelenlegit. Vannak, akik új otthonukat jóval különlegesebbre szeretnék tervezni a réginél: ők megterveztetik belsőépítésszel. Egy ilyen együttműködés pedig a legapróbb részletekre is kiterjed.

A legfőbb közösségi tér: a konyha kialakítása

De milyen is egy olyan ház, amelyben az egész család jól érzi magát? Röviden megfogalmazva: kellemes színekben pompázó, praktikusan kialakított, és ami talán a legfontosabb, biztonságosan kialakított. Mindemellett a közösségi helyiségei is úgy kialakítottak, hogy abban mindenki otthon érezze magát.

A LivDan Home konyhatervezési szolgáltatása révén konyhánk hangulata egyszerre lehet üdítő, hívogató, és a legkisebbek számára is balesetmentesre tervezett.

Mi minden fontos még a konyha kapcsán? Például az, hogy ergonomikus legyen, könnyen áttekinthető és könnyen tisztítható. Az étkezővel vagy a nappalival össszenyitott konyhai elrendezés lehetővé teszi, hogy a családtagok közben beszélgethessenek, segíthessenek egymásnak, miközben elkészül az étel.

Az enteriőr alapjai: természetes anyagok és színek

A barátságos, kellemes atmoszféra kialakításánál érdemes természetes anyagokat és színeket használnunk. A fa, a kő vagy más, természetes textúrájú anyagok melegséget és otthonosságot visznek a térbe.

A csempék és a kandalló kiválasztásakor is érdemes figyelembe venni az otthon egészének hangulatát. Az egyszerű, természetes színű falipanelek jelentik a legharmonikusabb választást. Viszont a kisebb helyiségekbe (pl. fürdőszoba, klozet) érdemes élénkebb színekkel is megpróbálkoznunk – gyermekeink biztosan értékelik majd.

A biokandalló pedig egy környezetbarát alternatíva lehet a hagyományos kandallók helyett, hiszen nem termel káros anyagokat, és könnyen kezelhető. A lamellák és falpanelek használata is segít a tér hangulatának megteremtésében, valamint a hang- és hőszigetelésben is szerepet játszanak.

Egyedül vagy szakértővel?

Végül, de nem utolsósorban fontos átgondolnunk, hogy mindebbe egyedül vágnánk bele, vagy belsőépítészeti, lakberendezői segítséget kérünk. A tervezés során ugyanis fontos, hogy először elkészítsünk skicceket és látványterveket.

Így áttekinthetjük az elképzeléseinket és azt, hogyan valósulhatnak meg vágyaink a gyakorlatban. Ezt egyedül – hacsak nem vagyunk magunk is építészmérnökök vagy belsőépítészek – igen nehéz kivitelezni.

Annál is inkább, mert a tervezésnél nemcsak a külső megjelenésre, hanem a funkcióra is figyelnünk kell. Csak ilyen módon válhat az otthonunk valóban praktikus, lakható térré a mindennapokban.

A részletes tervezéssel és annak precíz megvalósításával azonban egy valóban komfortos, családias otthont teremthetünk magunknak és szeretteinknek.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.