Lakberendezés

Így válasszunk a falszínhez passzoló képet!

Egy lakásból úgy válhat igazi otthonná, ha elegendő figyelmet szentelünk a lakásdekorációra. Ma már azonban szerencsére nem kell egy vagyont kiadnunk ezért, hiszen kiváló ár-érték arányú dekor elemek versengenek a kegyeinkért. Az egyik ilyen a vászonkép készítés lehetősége.

Vászonkép készítés: tartós és mutatós dekorációs elem

A vászonképek segítségével úgy villanyozhatjuk fel lakásunk kinézetét, hogy ehhez semmiféle költségesebb beavatkozást nem kell majd beiktatni. A vászonfotó egyszerűen gyönyörűen fest, és szinte nem létezik az az otthon, amelyikbe ne illene bele 1-2 példány.

Legyen lakásunk klasszikus stílusban berendezve, vagy akár ultramodern kialakításban is, mindenképpen egy jó választás elé nézhetünk. A Vászonkép Webáruház például igazán minőségi és tartós darabokat készít el nekünk, mindezt megfizethető módon.

vászonkép készítés nem egy pár hónapra szóló dekorációs elem, hanem évekre, ezért érdemes megfontolnunk, hogy hogyan illik majd bele legjobban az összképbe. A faliképek témája egyébként bármi lehet. Habár a legnépszerűbb még mindig a saját fotós vászonkép készítés, nem ritka az sem, ha valamilyen művészi alkotást jelenítünk meg rajta.

Milyen a kiindulási alapunk?

Semleges színű falak

A klasszikus, fehér színű falak egyszerűen sosem mennek ki a divatból. Lágy minimalizmust és eleganciát sugallnak magukból. Dekorációs szempontból az egyik legelőnyösebb falfelület, hiszen nincs rajta uralkodó színfolt – szinte bármilyen más árnyalat kombinálható vele.

Egy semleges színű falra mehetnek kék, zöld, sárga, piros, rózsaszín, de akár fekete tónusú faliképek is. Amennyiben azonban egy kis lendületet szeretnénk adni a helyiségnek, akkor érdemes olyan fényképet választani, ami színeiben már elsőre megfogja a tekintetet.

Ügyeljünk azonban arra, hogy ebben az esetben ez a dekorációs elem lesz a helyiség középpontja, hiszen a kép felé fogja húzni a tekintetet.

Színes, életteli falak

Szintén gyakori lehet, ha egy-egy beltéri fal esetében valamilyen vidám színárnyalatot kapott a felület. Ebben az esetben sem kell megijednünk, hiszen biztosan találunk majd olyan megoldást, amivel nagyon jó összhang alakítható ki.

A hasonló árnyalatok szuperül mutatnak együtt. Ha például sárgás árnyalatú a szobafal, akkor nem lehet melléfogni egy olyan vászonképpel, amelynek a főbb árnyalatai hasonló színekben pompáznak.

Amennyiben eltérő árnyalatokról van szó, akkor érdemes átgondolnunk, hogy mi mivel passzol a leginkább. A hűvösebb színek pl. kék vagy zöld, jól mutatnak a semlegesebb árnyalatokkal, az intenzívebb színek pl. piros pedig fel fogják erősíteni a többi szín hatását.

Egyéb dekorációs elemek

A vászonkép készítés során nemcsak a beltéri falak színe számíthat, de az egyéb dekorációs elemek is. Ha ugyanis ezekből túl sok van, akkor könnyen elvonhatja a figyelmet a faliképekről. Egy jól megválasztott elrendezéssel, egy harmonikus mozaikfallal azonban remekül beilleszthetjük a képeket a meglévő dekorelemek közé.

Amennyiben lakásunk egy adott stílusban lett berendezve (pl. rusztikus – ahol a régi könyvek, bőröndök, borosüvegek, raklapok dominálnak), akkor olyan vászonképet érdemes választani, amely színben is passzol ezekhez az elemekhez.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.