Háztartás

Illatos, friss és esztétikus otthon – ismerkedj meg a diffúzorok világával!

Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy milyen jó belépni egy olyan lakásba, ahol kellemes, friss illat fogad, és a levegő is üdítő. Ugyanezt megvalósítani azonban már nem olyan könnyű.

Rengetegen vannak, akik számtalan típusú illatosítót, párásítót próbáltak már ki, meghatározott időközönként szellőztetnek, és mégis csalódniuk kell: az eredmény elmarad a várttól. Neked is vannak hasonló problémáid? Olvass tovább, mi tudjuk a megoldást!

A friss levegő elengedhetetlen

Természetesen nem akarjuk azt állítani, hogy egy csodaeszköz használata mindent megold – sokat segít, de egyéb tényezők is vannak. Az első például a rendszeres szellőztetés, ez biztosítja ugyanis, hogy a lakás elhasznált, állott levegője cserélődni tudjon. Ez alapfeltétele a kellemes levegőnek a lakásban, az illatosítás és a megfelelő páratartalom azonban teljesen más dolog.

Mi a megfelelő páratartalom?

Ideális esetben egy ház vagy lakás páratartalma 40-60% között van. Különösen télen, a fűtési időszakban hajlamos ez nagyon visszaesni, adott esetben akár 30% alá, ami nagyon kevés. Ilyenkor már fizikai tüneteket is tapasztalhatunk, például száraz köhögést, az orr kiszáradását.

A párásítás nagyon pozitív hatással lehet a közérzetünkre, ezért egy száraz levegőjű lakásban mindenképpen érdemes erre figyelmet fordítani.

Megoldás a problémára: az ultrahangos diffúzor

Az ultrahangos diffúzor arra való, hogy a minőségi illóolajokat juttassa a légtérbe. Ezzel eléri, hogy egyrészt, jó illatú legyen az otthonunk levegője, másrészt, növeli a páratartalmat, harmadrészt pedig, az egyes olajok jótékony hatásait is élvezhetjük. Ez ugyanis nem feltétlenül csak a friss és illatos levegőről szól.

A megfelelő illóolajat választva határozottan jobban érezhetjük magunkat a mindennapokban:

  • csökkenhet a stressz szintje
  • segíthet az alvászavarunkon
  • nyugattó hatása lehet
  • javíthatja a koncentrációt
  • segíthet légúti panaszok esetén
  • fokozhatja a vágyat
  • javíthatja a hangulatot

Egészség, frissesség és dekoráció

Az ultrahangos diffúzor egyértelmű előnye a hagyományos párologtatókhoz képest, hogy a modern kialakítású típusok, mint például a Millefiori Milano diffúzorai kifejezetten esztétikus látványt nyújtanak a lakásban, így dekorációként is megállják a helyüket.

Az ultrahangos diffúzorok teljesen biztonságosak, hiszen nem használunk hozzájuk nyílt lángot, nem forrósodnak fel, így nem tűzveszélyesek. Míg a nyílt lánggal működő párologtatók sokszor megégetik az illóolajat, egy diffúzor ezt biztosan nem fogja megtenni.

Bloomy Lotus diffúzorhoz hasonló készülékek könnyedén biztosítják az optimális páratartalmat. 3-8 csepp olaj elég ahhoz, hogy kellemes illatot teremtsenek a lakásban. Sok diffúzor különféle fényhatásokra képes, ami még tovább fokozza dekorációs értéküket.

Ha eddig még nem próbáltad ki ezeket a készülékeket, de szívesen élveznéd a lakásodban a friss, illatos levegőt, valamint a különféle illóolajok áldásos hatásait, itt az ideje, hogy beszerezz egyet!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.