Támogatott tartalom

Íme, a sikeres kerti tereprendezés néhány alapvető pillére!

A tereprendezés bonyolult, sokszor túlságosan is időigényes feladatnak tűnhet, viszont megfelelő eszközökkel a kézben, meg a tarsolyban nem okozhat nehézséget a kivitelezés, valamint a rendszer fenntartása. A lényeg tényleg az, hogy a terepre szabott legpraktikusabb berendezések rendelkezésre álljanak.

Milyen módon egyengethető el a föld?

Sokszor a homokos, sóderes, földes talaj elegyengetése az egyik legnagyobb kihívás. A gödrök nem esztétikusak, de ami még nagyobb probléma az esetükben, hogy kifejezetten balesetveszélyesek. Ráadásul a fűnyírás akadályozóivá is válhatnak, úgyhogy semmiképpen sem érdemes sorsukra hagyni őket.

profi lapvibrátor az az eszköz, ami az építkezések, professzionális tereprendezések elengedhetetlen berendezése. De ez nem jelenti azt, hogy akkor ilyen eszköze csak a szakembereknek lehet. Korántsem! Könnyedén beszerezhető, ráadásul ha idővel egyes részei elfáradnak, például a gumialap vagy a motor, akkor azok egyszerűen pótolhatóak, beszerezhetőek.

lapvibrátor

Kép forrása: Adobe Stock / Szerző: Encierro

Sokan tartózkodnak első körben a megvásárlástól, mondván a kiegyengetés után teljesen felesleges, ha akad a háznál egy ilyen gép. Ám ez így, ebben a formában semmiképpen sem fedi le az igazságot. Egyrészt a tereprendezés szépsége, hogy soha nem ér véget.

Mindig adódhatnak újabb és újabb feladatok. Másrészt az szinte biztos, hogy a barátok, ismerősök is szívesen kölcsönkérik majd ezt a nem mindennapi szerkezetet.

Ha a terep rendezett, akkor jöhet a vízgazdálkodás!

gazdaságos házi vízművek méltán kedveltek. Nem mindegy, hogy a háztartásban ilyen-olyan feladatokra felhasznált víz honnan származik. A kutak adta lehetőségek kiaknázása roppantul takarékos fordulat.

Természetesen nem minden egyes forrás bizonyul fogyaszthatónak, de öntözéshez, vagy éppen a vécé lehúzásához tökéletesen megfelelőek. A vízmű közbenjárásával könnyedén lerendezhető a terep vízellátása.

házi vízmű

Kép forrása: Adobe Stock / Szerző: Natatravel

Arra az egyre érdemes odafigyelni az öntözőrendszer kialakításánál, vagy a saját kezes locsolásnál, hogy a kerti hinták ne ázzanak el, ha mondjuk fából készültek, míg ha ellenálló műanyag, vagy fém a vázuk, akkor a párnákat érdemes előbb biztonságba helyezni.

Képek forrása: Adobe Stock / Szerző: Encierro; Adobe Stock / Szerző: Natatravel

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.