Lakberendezés

Itt az ideje az óvodai felkészülésnek: rendezd át a gyerekszobát!

Új korszak kezdődik a csemeték és a család életében az első óvodai nappal. Innentől kezdve nemcsak a rokonok, de az intézményi közösség is formálja a kicsi személyiségét. Rengeteg új készséget kifejleszt, izgalmas élmények várják.

Szülőként akkor lehetünk nyugodtak, ha az otthoni környezetet is az életkor igényeihez igazítjuk. Elsőként átrendezhetjük a gyermekszobát. Cikkünkben ehhez szedtünk össze ötleteket.

A legfőbb bútorok ovisoknak

A kisbaba számára fontos berendezési tárgyak a kiságy, a pelenkázó és néhány szekrény voltak. Az nagyobbak viszont már sokkal több tevékenységre képesek, ezért gazdagabbá kell tennünk környezetüket.

Fekhely

Az ágy természetesen továbbra is fontos bútordarab. Ebben a korban már ifjúsági vagy nagyobb méretben is megfelel. Lényeges, hogy díszítése a kicsinek tetsző, nyugtató legyen. Kedves mesefigurákkal vehetjük körül, de feldobhatja egy minőségi lányos ovis ágynemű vagy izgalmas kisfiús huzat is.

Kisasztal

Itt az ideje, hogy valamilyen asztal kerüljön a szobába! Ez lehet a kreatív sarok részeként kör alakú, de akár igazi íróasztal is. Jár hozzá egy barátságos kislámpa, hiszen a kézműveshez, a rajzhoz vagy az első betűk gyakorlásához elengedhetetlen a fény.

Kisszék

Az asztal mellé egy vagy több kényelmes szék is kerüljön. Szánjunk erre nagyobb összeget, hogy megfelelően tartsa a gerincet.

Tárolók

Nem biztos, hogy a magas szekrények célravezetők csemeténk szobájában. Arra törekedjünk, hogy a kicsi maga is elérje a tárolókat, s így rendszerezze játékait. Apró lépésekben várjuk el tőle, hogy rendet tegyen, s idővel fejlődni fog.

Dekoráció a gyerekszobában

Az igényes és esztétikus környezet elengedhetetlen a kicsik fejlődéséhez. Ne csak praktikus, hanem szép is legyen a szoba! Az alábbi ötleteket bevethetjük, ha inspirációra vágyunk:

  • Hozzunk létre mágneses falat a rajzok és emlékek számára!
  • Válasszuk a gyermek kedvenc meséit vagy állatait a függönyök és szőnyegek témájához!
  • Különféle tapétával vagy szőnyeggel válasszuk el az alkotás és a pihenés tereit!
  • A lámpaburákat is igazítsuk a szoba témájához!

Kis mértékben már az ovis gyermek is bevonható a díszítésbe. Megkérdezhetjük, milyen színek tetszenek neki, vagy melyik rajzokat szeretné kitenni a falra. Így valóban közös siker lesz az új szoba.

Összefoglalva: Ha már minden óvodai kelléket beszereztél, készítsd fel a gyerekszobát az új korszakra! Szükség lesz néhány új bútorra, s kreatív dekorációra. Az átrendezés után biztos lehetsz benne, hogy gyermeked otthon is gyakorolhatja az óvodában megismert készségeket.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.