Élet-Stílus

Karácsonyi ajándékok a mozgás szerelmeseinek

Bizony feltartóztathatatlanul közelednek az ünnepek! Persze a karácsonyt többnyire mindenki az evéssel, a rengeteg édességgel, esetenként a “kajakómával” azonosítja.

Viszont sokan ebben az időszakban is edzenek, nem adják meg magukat a lustaságnak és következetesen lejárnak a konditerembe, elmennek futni, vagy akár otthon mozognak, hiszen mindannyiunknak van ilyen barátja, ismerőse.

A jó hír, hogy ők biztosan örülnek egy edzéssel, mozgással, fitt életformával kapcsolatos ajándéknak!

Konditerembe járóknak

Azoknak, akik rendszeresen járnak konditerembe mindig jól jönnek a különféle kiegészítők, mint például egy minőségi kulacs, vagy shaker. Ezeket amúgy is érdemes rendszeresen cserélni, tehát biztosan hasznos és praktikus ajándékötlet lehet egy menő vizespalack, vagy egy hordozható shaker.

Választhatunk ajándékként edzőruhát is, törölközőt, de az edzéshez, súlyok emelgetéséhez szinte elengedhetetlen kesztyűt is, amelyből szintén ajánlott újat venni bizonyos időközönként. Kezdőknek is szuper ajándék lehet!

A futás, kerékpározás szerelmeseinek

Ha már a szenvedélyes edzésnél tartunk, a szabadtéri mozgás szerelmeseinek sem nehéz feladat egy hasznos ajándék kiválasztása. Mindig jól jön egy sapka, kesztyű, vagy bármilyen technikai öltözet, amely jól szellőzik, ugyanakkor megtartja a testhőmérsékletet is.

Amennyiben futócipőn gondolkodunk, azt jobb, ha az illetővel vásároljuk meg, mert itt nemcsak márkák, de stílusok szerint is változhatnak a méretek. Persze az is előfordulhat, hogy a cardiot imádó szerettünk télen nem szívesen merészkedik ki, ebben az esetben – bár borsosabb áron – vásárolhatunk neki szobakerékpárt, vagy futópadot.

Mielőtt megvásároljuk, azért alaposan nézzünk körbe és térképezzük fel a kínálatot. Az sem utolsó szempont, hogy az illetőnek mekkora hely áll a rendelkezésére! Gondolkodhatunk összecsukható futópadban, vagy gyalogló padban is.

A manapság divatos „walking pad”-ek még munka közben is használhatók, főleg, ha íróasztalunkat ehhez alakíthatjuk.

Ajándék ötletek jóga és pilates rajongóknak

A saját testsúlyos, mélyizmokat és belső erőt fejlesztő jóga és pilates rajongóinak is számos ajándéklehetőség közül választhatunk. Ha tudjuk, hogy az edzéshez szükséges szőnyeg kissé már kopott vagy nem túl komfortos, akkor jó ötlet egy új jógaszőnyeg vásárlása.

Itt azért figyeljünk a megfelelő ár/érték arányra, mert nem biztos, hogy a legdrágább szőnyeg lesz funkcionalitás szempontjából a legjobb! Így szintén azt tanácsoljuk, hogy beszerzés előtt nyomozzunk, nézzünk utána, hogy milyen szempontok alapján érdemes a szőnyeget kiválasztani.

A jógásoknak választhatunk még téglát, hevedert, amelyek segítik az ászanák pontosabb kivitelezését és segítik a gyakorlást. A pilatesre járóknak is találhatunk remek kiegészítőket, mint például pilates karika, labda, vagy kisebb lábsúlyok, kézisúlyzók.

Otthoni edzéshez

fitnesz kiegészítő eszköz

Idő hiányában sokan mozognak a saját otthonukban és választanak különféle intenzitású, stílusú edzéseket. Manapság már szinte nincs is olyan edzésforma, amelyet ne lehetne otthoni körülmények között is kivitelezni, megoldani.

Egészen a cardio típusú edzésektől a pilatesen, jógán át, akár a nagyobb súlyok emelgetéséig szinte minden lehetséges. Azért, akinek nincs külön edzőterme, az túlnyomórészt kisebb súlyokat, kettlebellt, szalagokat használ az otthoni edzéshez.

Viszont még egy ugrókötél vagy hullahopp is jó választásnak bizonyulhat. Sok edzésbe beépíthető a használatuk, ráadásul a mai fitnesz trendek – főleg a funkcionális edzés – újra elővették és használják ezeket az eszközöket.

Finom ajándékok

táplálékkiegészítő sporthoz

Kép forrása: Freepik.com

Egészséges és viszonylag egyszerűen beszerezhető ajándék lehet egy jó minőségű táplálékkiegészítő. Ehhez persze nem árt, ha ismerjük az illető preferenciáit is, mert itt aztán tutira elveszhetünk a bőség zavarában!

Már ha csak a protein porokat nézzük, rengeteg márka, típus, összetétel van a piacon, a különféle ízekről pedig már ne is beszéljünk… Ugyanakkor, ha tisztában vagyunk azzal, milyen paraméterek alapján kell választani, akkor azért könnyebb a dolgunk.

Ha viszont nem szeretnénk elveszni a protein porok rengetegében, válasszunk kollagén tartalmú terméket. Folyadékban, porokban is már sokfélét kapni, hölgyeknek biztosan nagy örömet okoz, főleg, ha még különféle vitaminokat is tartalmaz a készítmény.

Uraknak is fontos lehet a szépség, a rugalmas bőr, de nekik talán jobb választás egy olyan ízületeket védő kollagén, amely az edzés okozta terhelésre „felkészíti” az ízületeket, vagy a már meglévő ízületi problémákat orvosolja.

Láthatjuk, hogy rendkívül széles palettán mozog a fitneszhez, egészséges életmódhoz kapcsolódó ajándék ötletek tárháza, de azért bátran vágjunk bele és keressünk egy szuper fitnesz-ajándékot a mozgás szerelmeseinek!

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.