Támogatott tartalom

Kenőanyag – A karbantartás egyik legfontosabb kelléke

A legjobb minőségű kerékpároknak is szüksége van a törődésre, hiszen csak így képesek hosszú távon kitartani mellettünk. Különösen fontos a hajtásrendszer és a fékrendszer megfelelő gondozása.

Amennyiben nem tudod, hogyan kezdj hozzá a karbantartási munkálatoknak, és hogy milyen eszközöket, kellékeket használj, akkor a következő cikk neked szól. Tarts velünk, hogy hasznos tippekkel gazdagodhass!

Kerékpár karbantartás – Az alapok

A bicikli karbantartása nemcsak a jármű, hanem a saját testi épségünk védelmét is szolgálja, így sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. A karbantartási feladatok elvégzése azonban önmagában még semmi, mivel az sem utolsó, hogy minőségi termékekkel ápoljuk a kerékpárunkat.

A Bikepro.hu kerékpár webshop szerviz kellékei között például, találhatunk defektjavító eszközöket, speciális szerszámokat, pumpákat, tisztítószereket és természetesen kenőanyagokat is. Láthatjuk, milyen sokféle tevékenységért felelünk.

A kerékpár mint műszaki eszköz rendszeresen ellenőrzést, karbantartást igényel, s a hibát, amilyen hamar csak tudjuk, orvosolni kell. Ám akkor járunk jól, ha el sem jutunk a hibáig.

A kormány alkatrészei, a váltó- és hajtásrendszer, a fékrendszer ugyancsak folyamatos szemrevételezést igényelnek. A tisztításnak pedig nem csupán esztétikai szerepe van, mivel egy tisztább bringán hamarabb észrevesszük az esetleges elváltozásokat is.

A fékrendszer ápolása

A bicaj fékrendszerének egyes alkotóelemei hajlamosak a kopásra, tehát az állapotellenőrzést nem vehetjük félvállról. Fontos megfigyelni, hogy hogyan működnek, milyen állapotban vannak a fékpofák, és kopás esetén mindenképpen le kell cserélnünk őket. Végezhetünk továbbá a fékkaron finombeállítást.

Ezen a területen különösen nagy szerepet kapnak a különféle kenőanyagok, amelyek megnövelhetik a bicikli élettartamát. Ezeknek a többsége olajos állagú, s a legtöbb szerelési feladat alatt a hasznunkra lehetnek.

Milyen speciális olajokat dobnak piacra?

A kenőanyagok világában olajokat és spréket egyaránt értékesítenek. Az előbb említett produktumok többnyire réztartalmú, hajtógázas kenőanyagok, amelyek ellenállnak a nagy hőtermelésnek, ezért tökéletesen hasznosíthatók olyan alkatrészek esetében, mint amilyen a fékbetét is. Jól tapadnak, megóvják az elemeket a korróziótól, és vízálló hatásuk is van.

Az olaj ezzel szemben csepegtethető változatban szerezhető be, s nedves-sáros időben vethetjük be. A termék filmszerű bevonatot képez, ezért az esős időben is kellő védelemmel látja el a láncot. Víztaszító és korrózióálló, s többek között csendes láncfutást biztosít.

Láthatjuk, hogy valamennyi létfontosságú bringásrendszer ápolása speciális kiegészítőket igényel, ezért különösen nagy szerepet kapnak a minőségi kenőanyagok.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.