Támogatott tartalom

Kényelmes ajándékok karácsonyra férfiaknak

Nagyon gyorsan közeledik a karácsony, az ezzel járó nagytakarítást, lakásdekorálást, sütés-főzést még néhány napnyi ajándékvásárlási láz előzi meg. Az emberi társadalom kisebb része már hetek óta letudta, ők a lelkes ajándékvásárlók, akiknek ez egyfajta kikapcsolódás, de legalábbis szeretik időben kipipálni a feladataikat.

Talán már szépen be is csomagolták az ajándékokat, és a kedves, rövid szöveg is rákerült a masnin lévő kártyára. Az embereknek a zöme viszont valószínűleg a másik táborhoz tartozik, akik talán ötlettelenül töprengve bogarásznak a világhálón, vagy róják köreiket a bevásárlóközpontokban.

Nincs könnyű dolguk, ami érthető is, jó ajándékot szeretnének vásárolni, gyorsan, és persze megfizethető áron. Olyat, amit használni is fog a megajándékozni kívánt célszemély, és nem a szekrény tetején fog porosodni. A hirtelen szikrát várják, hogy megnyílik egy fantasztikus oldal, ahol mindenkinek tudnak ajándékot választani.

Esetleg arra építenek, hogy meglátnak egy terméket az áruház egyik polcán, ami pont jó lenne valakinek, és már mehet is az impulzusvásárlás, megy is a kosárba a szaloncukor, és a tartalék szaloncukor mellé. Gyerekek esetén nem kell sokat gondolkodni, hiszen az ezredik legonak is képesek örülni, és abban is biztosak lehetünk, hogy használni is fogják.

Ajándékozás férfiaknak

férfi mellény

Kép forrása: Allsize.hu

Amikor felnőtt férfiaknak szeretnénk ajándékot vásárolni, akkor vagyunk általában bajban, ha nem köthető hozzájuk semmilyen jellegzetes tevékenység. Azon személyek esetén nem kell sokat gondolkodnunk, akik hatalmas szenvedéllyel űznek valamilyen hobbit.

Ha valaki imádja például a golfot, az bármilyen golffal kapcsolatos ajándéknak örülni fog. Ha szenvedélyes kütyürajongó, és történetesen épp tudjuk, hogy milyen eszközöket használ, meglephetjük bármilyen kiegészítővel, ami azokkal kompatibilis. Ehhez viszont kell némi kutatómunka.

Ha felnőtt férfiről van szó, és nincs hobbija, ami segítsen (vagy legalábbis nem tudunk róla), akkor viszont nincs sok kapaszkodónk, erősen gondolkodnunk kell. (Abban biztosak lehetünk, hogy a 10-es és 12-es villáskulcsra van a legtöbbször szükség, pont ezért ez az egyetlen, ami a készletből szinte mindig hiányzik.

Ennek oka, hogy valami biztos helyre van dugva, ahol mindig kéznél lesz.) Ennél az ajándéknál azért lássunk tovább, bár kétségkívül praktikus, és sok helyzetben „életmentő”. Ha bizonyos paramétereit ismerjük az ajándékozottnak, akkor jöhetnek a különféle öltözködéssel kapcsolatos dolgok és kiegészítők.

Oké, legyen ruha az ajándék, de milyen?

férfi melegítő nadrág

Kép forrása: Allsize.hu

Sokszor nagyon könnyen belefutunk abba a hibába, hogy túlgondoljuk a dolgokat. Ez pontosan így történik ruhavásárlás esetén is. Ha magunknak vesszük, akkor nagyjából egyértelmű célunk van, ajándék esetén pedig valahogy görcsösen ragaszkodunk ahhoz, hogy univerzális legyen.

Egy sarkított példa: „olyan legyen az úszónadrág, amit fel tud venni majd a munkahelyre is”. Hacsak nem a Baywatch sztárja, akkor ilyet hiába keresünk. Az elegancia a másik vesszőparipája a túlgondolásnak. Igen, egy férfi legyen határozott, stílusos, elegáns, és sugallja ezt az öltözete is. Valóban muszáj ennek minden másodpercben megfelelni?

Aki egész nap öltönyben, jár-kel, és még ebédszünetben is inget vasal, hogy megfeleljen a saját, és a környezete elvárásainak, még az a férfi is egyszer hazaér a munkából. Ekkor egyetlen vágya, hogy – levetkőzve a nap gondjait és az élére vasalt eleganciapáncélt – hátradőljön a kanapén, és lazítson. Az más kérdés, hogy időnként ehelyett füvet nyír, vagy havat lapátol.

Legyen szó akár pihenésről, akár házi sertepertélésről, az elegancia ilyenkor bizony háttérbe szorul. Pontosan ezért lepjük meg olyan ruházattal, ami kényelmes, és nem feltétlen az irodai hajtáshoz kapcsolható. Egy mellényben könnyű mozogni, túrázásra, pecázásra, kerti munkára tökéletes, és az év jelentős részében viselhető.

Aláöltözettel hidegebb időben is megfelelő védelmet nyújt, másrészt a plusz zsebek végtelenül praktikusak. A klasszikus melegítő nadrágban nemcsak sportolni, edzeni jó, hanem otthon sorozatot nézni is. Jóval kényelmesebb a pamut, mint mondjuk egy farmer!

A kapucnis kardigán szintén telitalálat. Sokkal praktikusabb egy végig cipzáras felsőruházat, mint a „szúrós” anyagból készül szezonális, rénszarvasos pulóver. A sapka pedig mindig kéznél van!

Ha pedig tutira szeretnénk menni, és maradnánk a karácsony elmaradhatatlan ajándék eleménél inkább, akkor a kényelmes pamutzokninak egy férfi mindig örül – hiszen fogyóeszköz.

Ha az ajándékozott nem tökéletes konfekcióméret, akkor keressünk bátran olyan üzletet, ahol kifejezetten nagyméretű ruházatot árulnak!

Képek forrása: Allsize.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.