Támogatott tartalom

Késélezés házilag: így csináld jól!

A kiváló minőségű, éles kések egy konyhából sem hiányozhatnak, hiszen nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapanyagok, ételek vágása gyors és egyszerű legyen. Sajnos azonban a késeknek az éle idővel elkopik, ami azt jelenti, hogy meg kell éleznünk őket.

Szuper, ha van egy késélezőnk, amivel megoldható ez a feladat, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nincs erre speciális eszközünk. A késélezés házilag ez esetben is megoldható, csak egy kis kreativitás kell hozzá.

Késélezés házilag egyszerűen

Amikor a késsel már nem lehet könnyedén elszeletelni egy paradicsomot, akkor itt az ideje az élezésnek! Talán most meg fogsz lepődni, de a késélezéshez elég egy kerámia bögre is.

Tulajdonképpen a késélező kövek anyaga is porcelán szokott lenni, így bármilyen ebből készülő tárgy, például egy tányér is alkalmas lehet arra, hogy megfenjük a késeinket. Csak annyit kell tenned, hogy megfordítod és az alsó peremén húzd végig őket ahányszor csak szükséges.

Ha van otthon egy csiszolópapír, akkor azzal is élessé teheted a késeket, sőt, egy körömreszelő is tökéletesen alkalmas erre a célra. Bármilyen otthoni eszközt is használsz, figyelj rá, hogy mindig a kés nyelétől kell élezni a vége felé.

A grill tisztítása sem bonyolult

Ha odakint szép idő van, akkor szuper ötlet elővenni a grillsütőt, hogy finomságokat készítsünk vele. Nagyon fontos azonban, hogy mindig tisztán tartsuk, ha ugyanis a szennyeződések ráégnek, akkor szinte lehetetlen lesz megtisztítani. Arról nem is beszélve, hogy az odaégett maradékok az ételek ízét is befolyásolhatják.

A grill tisztítása nemcsak a boltban kapható tisztítószerekkel történhet. Használhatsz például kávézaccot hozzá, csak előtte keverd össze egy kis vízzel, hogy kenhető masszát kapj!

Ugyanakkor kávézacc helyett, szódabikarbónával is csodás végeredményt érhetsz el, ez esetben is ugyanaz a teendőd, a massza állagú keverékkel alaposan dörzsöld át a grillrácsot! Sőt, ha van otthon kandallód és kéznél van hamu is, akkor azt is hasonlóképpen tudod használni.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.