Lakásfelújítás

Kifogástalanul sima felületek betonlehúzó használatával

Sima beton, szilárd alap

A kisebb-nagyobb építési és kivitelezési munkák a tél közeledtével sem állhatnak le. E feladatok könnyebbsége, hogy az év bármely szakában végezhetők. Az első lépés legtöbb esetben a betonozás, melyhez nélkülözhetetlen kellék egy betonlehúzó.

A betonozás gyakorlatilag minden építési munkánál előforduló munkafázis. Betonfelületekkel lényegében mindenhol találkozhatunk, hiszen egy stabil, kezelhető felületkialakítási módszerről beszélünk. Épületek alapját képezik, burkolatoknak ágyaznak meg és még sorolhatnánk.

A betonréteg megfelelő kialakítása azonban minden helyzetben kulcsfontosságú. A tömörség is kifejezetten fontos tényező, ám a beton felületének gondos kialakításának is sok múlhat.

A felületkezelés hiányosságai a beton idő előtti elöregedését okozhatja, vagy adott esetben súlyosabb burkolati, statikai károkhoz is vezethet. Ahogy minden kivitelezési munkafázis esetén, úgy itt is kulcsfontosságú a megfelelő eszközök alkalmazása.

A sima betonfelületek létrehozásában pedig a betonsimító lesz segítségünkre, mely megoldást kínál a precíz simításra és felületkezelésre. Egyszerű eszköz, melyre nélkülözhetetlen szerep hárul.

A betonfelület-specialista

A betonsimító elnevezése kifejezetten beszédes, hiszen lényegében körül is írja, milyen munkafolyamatokhoz használható az eszköz. A betonfelületek simításának célja pedig nem más, mint egy teljesen egyenletes, sima és homogén felszín kialakítása, mely az esztétikum mellett tartósságában is kiállja az idők próbáját.

betonsimító

Kép forrása: Freepik.com

Bár a feladat adott, mégis számos különféle betonsimító érhető el a piacon. Az alapmodellnek számító kézi simítólemezektől a különböző betonlehúzó lapokon át a professzionális rotoros betonsimítókkal bezárólag sok opció közül választhatunk.

Az, hogy számunkra mely modell beszerzése ideális abszolút szubjektív szempontok mentén dől el. Ahogy máshol, úgy itt is fontos kérdés az árfekvés. A betonlehúzó fejlettségétől függően az ár is exponenciálisan növekszik.

Döntő lehet a munkák típusa, mérete és gyakorisága is. Eseti betonozási munkákhoz bőven elég lehet egy egyszerű betonlehúzó, de ha gyakran végzünk kivitelezési munkákat, egy komolyabb eszköz beszerzése is megfontolandó.

Manuális és motorizált megoldások

A betonlehúzó kínálatra is igaz az, hogy a legkevésbé komplex megoldásért kell a legkisebb összeget kifizetni. Az egyszerű betonlehúzók, a lehető legpuritánabb megoldást kínálják, mely során nagy szerep jut az emberi tényezőnek is.

Jobban járunk, ha ezekkel az eszközökkel csak kisebb felületeket simítunk, melyre azonban kiválóan alkalmas a legolcsóbb lehúzó is. A manuális kategórián belül eggyel magasabb polcra helyezhetők az állítható fejjel és nyéllel rendelkező betonsimító lapok. Ezekkel már nagyobb felületek is precízen és kényelmesen lehúzhatók.

A csúcskategóriát az úgynevezett rotoros betonsimítók jelentik, melyeket már kisebb vétek lenne betonlehúzóként említeni. Ezek az eszközök is emberi irányítást igényelnek, de munkájukat ezen kívül önállóan végzik el, ráadásul ipari minőségben.

Simítólapjaik probléma nélkül birkóznak meg a legnagyobb frissbeton felületekkel is. Ennek megfelelően áruk is igen borsos. Ez utóbbi eszközök leginkább ipari felhasználók számára ajánlottak. Hiszen a sima betonfelület a ház körül és az iparban is alapkövetelmény.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.