Támogatott tartalom

Klímaszerelés árak 2022-ben

Amikor valaki a klímavásárlás mellett dönt, akkor konkrét árakra kíváncsi. Éppen ezért ebben a cikkben csak és kizárólag számokat hozunk, hogy mindenki elkészíthesse a saját kalkulációját.

A yetiklima.hu szerint a klímaszerelés árak első része a bekötéssel kezdődik, ami a legalacsonyabb költség szokott lenni. Ma az országos átlag 60.000 Ft körül mozog, ha szerencsések vagyunk, akkor 30.000 Ft-ért is találunk, de az sem furcsa, ha egyesek 90.000 Ft-os árajánlatot nyújtanak át.

A legnagyobb összeg maga a klíma szokott lenni, ahol rengeteg árat találunk. A végső összeg függ a márkától, a klíma nagyságától és a bolttól is, illetve nyilván a lakás méretétől.

A legegyszerűbb berendezések 120.000 Ft-nál kezdődnek, és általában 1.000.000 Ft-ig emelkednek, bár itt már nagyon modern készülékről beszélünk, illetve ezen a ponton már érdemes lehet elgondolkodni hőszivattyús rendszer kiépítésén is.

Az sem mindegy, hogy egy split klímát választunk, vagy két beltéri egységet. Sok cég foglalkozik klímákkal, úgyhogy az a legjobb, ha mindig egy szakemberre bízzuk magunkat, mert így megtaláljuk a számunkra tökéletes modellt.

Pontos árak a klímák típusa szerint

Ha a százezres és a milliós nagyságokat nézzük, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy melyik árfekvésbe tartozik a készülék. Nos, a legolcsóbb megoldás mindig a mobil klíma lesz, ami 100 és 200.000 Ft között mozog, ugyanakkor létezik split kialakítású is. Ez a lakáson belül könnyen mozgatható, bár kicsit hangosabb, és a fogyasztása is magasabb szokott lenni.

Ezután jön a csatorna nélküli vagy split fali klíma, ami legalább egy beltéri és egy kültéri egységből áll. Ez 120.000 Ft-nál kezdődik, miközben márkánként és extránként emelkedik. Ha az alapmodellre vágyunk, akkor az olcsóbb is megteszi, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb vásárló 300 és 400.000 Ft-os nagyságban vásárol.

Ekkor jön a központi klíma, ami egy légcsatornarendszer segítségével az egész lakást lehűti, és sokszor központi fűtőrendszerrel szokták kombinálni. Itt az alapár már 350.000 Ft közül mozog, a felső határ azonban ennek a tízszerese is lehet.

Mit tartalmaz az árajánlat?

Rengeteg olyan weboldal van, ahol egy gombnyomásra megrendelhetjük a klímát, itt azonban nem jár sem beszerelés, sem későbbi garancia. A garanciás részt nem szokták leírni a weboldalon, de ha valamilyen gondunk adódik, akkor hirtelen senki sem akarja vállalni a felelősséget, tehát erre mindig figyelni kell még a vásárlás előtt.

A felhasználók általában 150.000 és 3.000.000 Ft közötti összeget fogadnak el, amiben benne van a készülék beszerelésének az ára is! A két véglet nyilván azért olyan nagy, mert nem mindegy, hogy split vagy központi klímáról van szó.

Ha a legegyszerűbb megoldást szeretnénk, és a helyiség mérete is teljesen átlagos, akkor egy 3 kW-os klíma ára telepítéssel együtt 150.000 Ft-tól indul. Amennyiben 4 kW-os teljesítményre van szükség, az alapár 400.000 Ft-ra nő.

A klímaszerelés ára tartalmazni szokta a berendezéshez szükséges anyagokat, a kiszállási költséget, a szerelő és a munkás díját, egy egyszeri főfal átfúrást, az értékek megóvásához használatos fóliákat, a törmelék eltakarítását, valamint a berendezés üzemelését.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.