Lakberendezés

Kötelező elemek a vidéki stílusú lakberendezéshez

A vintage stílusú otthonokról elmondható, hogy kiegyensúlyozottak, falusiasak és a vidék nyugalmát ígérik. Itt nemcsak a levegő más, hanem a hangulat és az életérzés is egyaránt. Az ide tartozó tárgyak nagyon kötődnek a hagyományhoz, mindegyiknek múltja és jelentése van. Van azonban pár kötelező elem, aminek minden esetben ott kell lennie a lakásban. Lássuk, hogy melyek ezek!

A régi vidéki konyha kiegészítői

Egy falusi konyhának számos fontosabb eleme van, amelyeket mindenképpen érdemes beszerezni. Legyen szó például a fehér porcelánmosogatóról, egy kisebb méretű kredencről, esetleg egy nagyobb étkezőasztalról, mindegyik nyugodtságot sugároz magából. Utóbbit érdemes kiegészíteni jópár székkel, hogy minden betérő vendéget kényelmesen el tudjuk helyezni.

Emellett igazán hangulatos tud lenni, ha a nagyobb tálakat, edényeket, illetve konyhai főzőeszközöket a falon tároljuk. Úgyis folyamatosan szükség van rájuk, minek rejtsük el őket, ha még jól is néznek ki?

A természetközeli elemek

A fából, természetes anyagokból gyártott bútorok és eszközök azok körében népszerűek, akik elvágynak a város zajától. A stresszmentesnek mondható vidéken ez egyfajta harmóniát teremt a légtérben, amely szabadságérzettel is társul. A sajátos megjelenésű komódok, színek és figurák mindegyike egy-egy tájegységre jellemzőek.

A kötelező anyagok és színek

A bútorokhoz és eszközökhöz használt anyagok általában a természetből származnak. Éppen ezért fordulhat elő, hogy szinte minden fából, vasból, kőből, esetleg cserépből, illetve porcelánból készül.

Nem fognak megnézni, ha kopottas darabokat választunk, hiszen a vidékies stílus lényege, hogy minden elemnek megvan a maga története. A minőségi bizonyítéka is lehet, ha valami egy kissé használt, hiszen azt mutatja, hogy az strapabíró és még sokáig hasznos lehet.

A színek területén pedig uralkodónak számít a barna, a bézs, a fehér és a homok árnyalat. Ezeket könnyedén társíthatjuk szinte bármivel, így akár sárgával, zölddel és kékkel is jól tudnak mutatni. A motívumok szintén sokszínűek, hiszen használhatunk virágos, csíkos, vagy éppen retro kockás elemeket egyaránt.

Mi a helyzet a textíliákkal?

Itt is az a lényeg, hogy ne legyen túl modern és új. Az anyag tekintetében leghasznosabb a pamut, a gyapjú, a len, illetve ezek valamilyen keveréke. A stílusba jól passzolnak még a színes rongyszőnyegek, a rusztikus tárgyak, illetve a szőtt dolgok. Vintage lehet például egy köteles megoldással készített polc vagy tároló, esetleg egy ebből gyártott virágtartó egyaránt.

Összegezve: A vidéki stílusra jellemző retro hatást elérhetjük, ha fender kötél webshopból választunk bármilyen naturális vastagabb darabot, amelyből szinte bármit készíthetünk. Emellett persze nem árt egyéb természetes anyagokból és színekből készült tárgyakat is elhelyezni a lakás különböző pontjaira.

Jöhetnek a konyha falára az edények, a nappaliba a könnyen tisztítható és strapabíró rongyszőnyegek, illetve például a halóba egy bézs komód egyaránt.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.