Lakberendezés

Kreatív világítás ötletek LED szalagokkal

A LED szalagos dekorációs világítás napjainkban fénykorát éli, ami teljesen érthető: praktikus, energiatakarékos és hihetetlenül látványos megoldásokkal kecsegtet, legyen szó bármelyik helyiségről.

A LED szalagok kreatív felhasználásával otthonunkban igazán egyedi koncepciókat és hatásokat érhetünk el. Összeszedtünk néhány példát a LED szalagok dekoratív felhasználási módjára, hogy mindenki inspirációt meríthessen belőlük!

Indirekt megvilágítás

A szinte teljesen árnyékmentes megvilágítással kellemes hatást érhetünk el, ha egyenletesen helyezzük el a LED szalagokat a helyiségben. Egy diszkrét rejtett világítással a szoba úgy tűnik nagyobbnak, hogy közben otthonos hangulatot teremt.

Az egyes profilok mögé elhelyezett LED szalagok több irányba is szórhatják a fényt, így a különböző térhatásokkal is lehetőségünk van játszani. Gyönyörűen mutatnak mennyezeten, álmennyezeten, falakon, ablakpárkányokon egyaránt.

Egyes bútorok és készülékek kiemelése LED szalagokkal

Igazi mozihatást szeretnénk elérni filmnézés közben, vagy olyan érzést akarunk kelteni, mintha lebegne az ágy? Az egyszerűen és változatosan elhelyezhető LED szalagokkal semmi sem lehetetlen! A szalagfények segítségével rávilágíthatjuk a fókuszt egyes bútorokra vagy térrészre. Egy kreatív LED világítással a bútorok és berendezési tárgyak élettel telnek meg.

Az íróasztal fölötti polc aljára helyezett LED világítás egyszerre szolgálhat dekorációs és funkcionális fényként. Az ágy alsó szegélyénél lévő szalagfényekkel a fekhely pedig valóban olyan látszatot kelt, mintha úszna a szobában.

Ha a lapos TV mögé például változtatható színű LED szalagokat teszünk, beállíthatjuk a kívánt háttérszínt a különböző műsorok alatt. Gondoljunk csak bele, milyen hatást érhetünk el a romantikus filmek alatt egy vörös, vagy focimeccsnél egy zöld színnel.

ledszalag konyha

Kép forrása: Pexels.com

A konyha és a lépcsők megvilágítása LED szalagokkal

A konyhában az esztétika mellett a már említett funkcionalitásnak is fontos szerepe van. Főzés közben ugyanis nagyon lényeges, hogy mindent tisztán lássunk a biztonság érdekében.

A konyhapulton végig futtatott vonalfénnyel hatékony és egyedi megvilágítást kapnak a főzőlapok, a mosogató és a vágópult is. A LED szalagok hatalmas előnye, hogy nagy teljesítményükkel erős fényt biztosítanak, miközben gyakorlatilag nulla helyet foglalnak.

Borzasztó frusztráló tud lenni, amikor éjjel felkelünk használni a mosdót, de nem találjuk sehol a villanykapcsolót. Ha megpróbálunk a sötétben lebotorkálni a fürdőszobába, még veszélyes is lehet, ha nem látjuk hova lépünk.

A LED szalagokat a lépcsőkre helyezve azonban akár egész éjjel folyamatosan megvilágíthatjuk a lefelé vezető utat, mivel rendkívül alacsony a fogyasztásuk.

Ne felejtkezzünk meg a fürdőszobáról sem

A fürdőszobában igazi wellness hangulatot varázsolhatunk, ha merünk egy kicsit játszani a színekkel. Miután reggel szinte mindenkinek az első útja a fürdőszobába vezet, remek hangulatot tudunk teremteni magunknak rögtön kelés után.

Ha nyugodtabb habitusúak vagyunk, egy kellemes, relaxáló meleg fényt válasszunk, viszont ha felráznánk magunkat a kábultságból, egy tisztább, világos tónust is beállíthatunk.

ledszalag fürdőszoba

Kép forrása: Pexels.com

Tipp: az ANRO Díszléc Webáruház könnyen telepíthető és minőségi LED szalagokat – akár komplett szettben is – kínál óriási választékban, a szivárvány valamennyi színével. Ráadásul a dekor világítás kialakításához szükséges összes egyéb kelléket és kiegészítőt is beszerezhetjük weboldalukon, mindezt szupergyors kiszállítással.

Napjaink korszerű LED szalagjaival olyan kreatív otthoni megvilágításra is lehetőségünk van, amelyeket el sem tudtunk volna képzelni 10-15 évvel ezelőtt. Ha ügyesek vagyunk, az egész lakást gyönyörű fényárba boríthatjuk a létező legegyedibb megoldásokkal.

Képek forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.